به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو قاضی دادگاه عالی انگلیس امروز دوشنبه حکم دادند، برنامه دولت لندن برای فرستادن پناهجویان به سفر یک طرفه به رواندا قانونی است؛ حکمی که یک پیروزی برای حامیان این سیاست مناقشه برانگیز محسوب میشود.
این قضات با این حال در حکم خود تصریح کردند، دولت انگلیس شرایط فردی کسانی که برای استردادشان تلاش کرده را در نظر نگرفته است؛ نظری که میتواند چالشهای حقوقی بیشتری را قبل از آنکه پناهجویی وارد هواپیما به منظور استرداد به شرق آفریقا شود، ایجاد کند.
قرار است ماه آینده میلادی یک جلسه دادرسی برای این پرونده برگزار شود و احتمال مطرح شدن درخواستهای تجدید نظر برای این حکم وجود دارد.
اخیرا چند پناهجو، گروه امدادرسان و یک اتحادیه مقامات مرزبانی در انگلیس شکایتی را برای متوقف کردن توافق دولت محافظه کار انگلیس با دولت رواندا برای اجرای این استردادها که با هدف بازداشتن مهاجران از تلاش برای ورود به بریتانیا از طریق کانال مانش منعقد شد، ثبت کردند.
بر طبق این برنامه انگلیس قصد دارد بخشی از مهاجرانی که به صورت غیرقانونی و قاچاق و یا از طریق قایقهای کوچک به خاک این کشور میآیند را به رواندا بفرستد تا آنها در آنجا در ضمن رسیدگی به درخواستهای پناهندگیشان منتظر بمانند.
طبق این برنامه متقاضیانی هم که پناهندگی آنها قبول شود باز هم باید در رواندا بمانند.
کلایو لوئیس، یکی از این قضات گفت: دادگاه این طور نتیجه گرفت که کار دولت انگلیس در اجرای تمهیدات اسکان مجدد پناهجویان در رواندا و تعیین وضعیت ادعای پناهندگی آنها در رواندا به جای انگلیس، قانونی است.
اما او اضافه کرد که دولت لندن "باید همچنین تصمیم بگیرد آیا به ادعای پناهندگی یک نفر طبق شرایط خاصش و یا دلایل دیگر در برتانیا به جای فرستادن او به رواندا رسیدگی شود یا خیر."
این قاضی بیان کرد: وزیر کشور انگلیس شرایط هشت فرد دارای ادعای پناهندگی را که پروندهشان مورد بررسی قرار گرفته است، به درستی در نظر نگرفته است."
این تصمیم با واکنش منفی گروههای حامی پناهجویان مواجه شده است. اِوِر سالومون، رئیس سازمان خیریه موسوم به "شورای پناهجو" اظهار کرد، این حکم باعث "یاس فراوان" برای این سازمان شد.
او گفت: "رفتار کردن با افراد جستجو کننده امنیت مثل یک محموله باری و منتقل کردن آنها با یک کشور دیگر یک سیاست بی رحمانه است که موجب رنج انسانی شدید خواهد شد."
به نوشته آسوشیتدپرس، بیش از ۴۴۰۰۰ پناهجویی که با قایقهای کوچک از کانال مانش گذر کردهاند در سال جاری میلادی وارد انگلیس شدهاند و برخی از آنها نیز حین تلاش برای این کار جان باختند. هفته گذشته یکی از این قایقهای حامل مهاجران سرنگون شده و چهار تن در هوای بسیار سرد جان باختند.
گروههای حقوق بشری توافق دولت انگلیس با رواندا را غیرقانونی و ناکارآمد خوانده و گفتهاند فرستادن مردم به کشوری در فاصله چند هزار مایلی که آنها خواستار زندگی در آن نیستند کاری غیرانسانی است. آنها همچنین بر سوابق حقوق بشری ضعیف رواندا از جمله ادعاها درباره شکنجه و قتل مخالفان دولت در این کشور اشاره کردهاند.
انتهای پیام