علاءالدین ازوجی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند کاهش آلایندگی هوا در سطح استان تهران گفت: اعمال روش های تنبیهی و تشویقی برای کاهش آلایندگی کافی نیست؛ لذا باید با اصلاح روشها در سیاستگذاری و تصمیم گیری به نحوی عمل کنیم که مسئله آلایندگی به صورت اساسی حل و فصل شود.
وی افزود: در حال حاضر آلودگی هوا ناشی از مصرف بنزین، بیش از واحدهای صنعتی، تولیدی، معدنی و خدماتی آلاینده است. بر همین اساس باید در برنامه هفتم توسعه کشور، برای کاهش آلایندگی توجه ویژهای صورت گیرد. بی تردید نیاز است که تصمیمات ویژهای برای این بخش در برنامه هفتم توسعه کشور اتخاذ شود.
ازوجی ادامه داد: بر اساس تبصره (۱) ماده (۳۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نکنند، طبق تشخیص و اعلام سازمان محیط زیست، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق این قانون، مشمول پرداخت یک درصد از فروش به عنوان عوارض آلایندگی (عوارض سبز) نیز خواهند بود و از سوی دیگر واحدهایی که نسبت به رفع آلایندگی اقدام کنند نیز با تأیید سازمان حفاظت محیط زیست از فهرست واحدهای آلاینده حذف خواهند شد.
وی تاکید کرد: عوارض وصول شده در این بخش برای توسعه و نگهداری فضای سبز، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، مدیریت پسماندها، پایش آلودگیها، تصفیه فاضلاب و بهینه سازی مصرف آب و انرژی مصرف خواهد شد.
انتهای پیام