معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی:

محیط دانشجویی را میدانی برای تاخت‌وتاز سیاست‌بازان حرفه‌ای قرار ندهیم

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه محیط دانشجویی را میدانی برای تاخت‌وتاز سیاست‌بازان حرفه‌ای قرار ندهیم، گفت: غفلت دانشجو در جامعه پسندیده نیست و دانشجو باید احساس سیاسی، درک سیاسی و تحلیل سیاسی درست داشته باشد.

دکتر ابراهیم نصیرالاسلام در گفت‌وگو با ایسنا، پیرامون لزوم فعالیت‌های دانشجویی در جامعه، اظهار کرد: دانشجویی که اصلاً نفهمد در دنیا چه می‌گذرد، دانشجو نیست، دانشجوی زمان خودش نیست، دانشجو باید احساس سیاسی، درک سیاسی و تحلیل سیاسی درست داشته باشد. دانشجو باید مراقب دشمن باشد، دشمن را خوب بشناسد و مبادا از دشمن شناسی غفلت کند و باید غریبه‌هایی که خودشان را در لباس‌های خودی جا زده و همه جا رخنه کرده‌اند، بشناسد و دست‌های پنهان دشمن را ببیند.

وی با بیان اینکه غفلت دانشجو در جامعه پسندیده نیست، تصریح کرد: دشمنان ما دانشجو و دانشگاه را هدف قرار گرفتند و چند سالیست که تلاش می‌کنند دانشجویان را در مقابل نظام قرار دهند اما به حول و قوه الهی به خاطر اینکه دانشجویان ما آگاهی لازم را دارند، آنها را ناکام گذاشتند و اشتباه نمی‌کنند.

نصیرالاسلام ادامه داد: باید تلاش کنیم تا ارزش قشر دانشجو و نقش‌آفرینی بسیار مهمی که این قشر می‌تواند در حال و آینده کشور داشته باشد را در افکارعمومی منعکس کنیم. باید برای افکارعمومی و دانشجویان گفته شود که نظام اسلامی از رشد جریان دانشجویی و همه خصوصیاتی که متعلق به این جریان است، استقبال می‌کند.

دانشجو یک روشنفکر تمام عیار متدین مسلمان است

وی با بیان اینکه برداشت و توقع نظام اسلامی از جماعت دانشجو این است که دانشجو یک روشنفکر تمام عیار متدین مسلمان باشد، مطرح کرد: ما باید به این قشر عظیم جامعه و روشنفکر، احترام بگذاریم که احترام به دانشجو و دانشگاه، به معنای احترام به دانش است و تکریم آنها، تکریم علم است چراکه دانشگاه‌ها هستند که می‌توانند در زمینه علم، سرمایه‌گذاری کنند و در جهت توسعه کشور گام بردارند.

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا بیان کرد: جوانان دانشجو، احساسات، تحرک و تمایل به جوش و خروش دارند و احساسات آنها متوجه عدالت‌خواهی و عدالت‌محوری است بنابراین باید در جهت تقویت این ویژگی در آنها بکوشیم.

وی با بیان اینکه دانشجو و دانشگاهیان قشر برگزیده جامعه هستند، گفت: دانشجویان، امیدهای آینده این کشور پهناور اسلامی هستند و به فرمایش رهبر معظم انقلاب، در واقع پاره دل ملت هستند. دانشجویان باید به مسائل کشور و دانشگاه به صورت کلان فکر کنند و با تلاش، علم، تحقیق و کاوش مشکلات این کشور را برطرف سازند.

نصیرالاسلام افزود: دانشجویان ما باید طوری باشند که وقتی فارغ‌التحصیل شدند، از نظر رعایت مسائل دینی و اخلاق اسلامی پیشرفت کرده باشند. هیچ کس جایی بهتر از دانشگاه و جوانانی پاک‌تر از دانشجویان سراغ ندارد. امروز همه استکبار در تلاش است که دانشجویان و دانش‌آموزان ما را از دین و مظاهر دینی دور کند در حالیکه دانشجویان ما اهل نماز، دعا و نیایش هستند و نسبت آنها به سهم خود بسیار خوب است. ما نباید بگذاریم که این دل پاک و نورانی جوانان ما تحت تأثیر عوامل دورکننده از محیط، تربیت و اخلاق دینی قرار گیرد و باید کاری کنیم که تأثیرات منفی بر دل پاک آنها اثرگذار نباشد.

دانشجو باید پرسشگر باشد

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا با بیان اینکه ذهن جوانان دانشجو یک ذهن پرسشگر است که این یک ویژگی خوب و یک نقطه قوت است، مطرح کرد: دانشجو باید پرسشگر باشد. باید بپرسد تا آنچه را که می‌شود، برای او گفت و جواب مسائلی که دارد را بشنود. بهترین افرادی که می‌توانند مسائل دینی، اعتقادی، سیاسی و معرفتی را مطرح کنند، جوانان عزیز دانشجو هستند بنابراین وظیفه ما است که محیط و فضای مناسبی برای آنها فراهم کنیم.

وی ادامه داد: باید مسائل دانشجو را بدانیم و درک کنیم که مشکل و مسأله او چیست، آنها را مورد محبت قرار دهیم و مانند فرزندان خو بدانیم. فرزندان ما هم گاهی بداخلاقی می‌کنند و گاهی تحت تأثیر چیزی قرار می‌گیرند. ما باید به چشم فرزندان و نزدیکان خودمان به دانشجویان نگاه و مشکلات آنها را حل و فصل کنیم.

نصیرالاسلام در رابطه با وظایف دانشجویان توضیح داد: دانشجویان باید خودسازی کنند یعنی خود را مجهز به علم و تقوا کنند، مسائل جامعه را به خوبی تحلیل کنند و به نماز، خدا، دعا و توکل اهمیت دهند که باعث تقویت روح و اراده آنها خواهد شد و به علم آموزی آنها و خدمت به جامعه کمک می‌کند.

دانشجویان باید قدرت سیاسی خود را افزایش دهند

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا با تأکید بر اینکه دانشجویان باید قدرت سیاسی خود را افزایش دهند، اظهار کرد: اگر جوانان ملتی، بینش سیاسی درست نداشته باشند، فریب می‌خورند و از صحنه خارج می‌شوند. بینش سیاسی لازم است اما همه چیز نیست و اصل قضیه ایمان الهی است که باید در دل عزیزان دانشجو باشد تا دانشجویان و علمشان را جهت‌دار کند.

وی افزود: در دانشگاه، هدف «دانشجو» است یعنی استاد، تحقیق، آزمایشگاه و همه اینها برای دانشجو و پرورش دانشجویان عالِم است. انتظار این است که تلاشی که در دانشگاه می‌شود، باعث رشد نیروی انسانی شود تا وقتی نیروی انسانی، کاری را برعهده می‌گیرد، دارای علم و کارایی لازم در جامعه باشد. فلسفه دانشگاه همین است و دانشجو باید در دانشگاه به صلاحیت‌های لازم برسد و ما برای تحقق این هدف، هر کاری که می‌توانیم برای دانشجو باید انجام دهیم.

نصیرالاسلام با بیان اینکه دو عنصر اصلی در تربیت دانشجو وجود دارد که نباید از آن غافل شد، اظهار کرد: یکی عنصر علم، تحقیق، کارایی علمی و جوشیدن استعدادهای علمی است و دیگری روحیه تدین، حرکت صحیح و سالم سازی روحی و معنوی دانشجو است، این دو عنصر باید بدون تفکیک از هم و با قدرت، تعقیب شود.

اعتراضات و پرسش‌های دانشجویان باید تحمل شود

وی با اشاره به اینکه اعتراضات و پرسش‌های دانشجویان باید در دانشگاه تحمل شود، گفت: ما باید به دانشجویان عزیز حق بدهیم که به مقتضای جوانی و آن روحیه شور و نشاط و شوقی که دارند، سوال یا اعتراضی داشته باشند که برای آن، پیشنهاد دارند. باید در محیط دانشگاه اینها را تحمل کرد و پذیرفت. باید عواملی که باعث زنده نگهداشتن شور و نشاط دانشجویان می شود را زنده نگهداریم اما باید دقت کنیم که مطابق قانون و در چارچوب ضوابط عمل کنیم و محیط دانشجویی را میدانی برای تاخت و تاز سیاست‌بازان حرفه ای قرار ندهیم که این بصیرت لازم خود را می طلبد.

نصیرالاسلام با بیان اینکه محیط دانشگاه بسیار مهم است، تصریح کرد: محیط دانشگاه باید یک محیط اسلامی برای رشد انسان طراز اسلامی باشد. خواهران و دختران دانشجو باید به این نکته توجه کنند که ضوابط و قوانین دانشگاه را در پوشش رعایت کنند. انسانی که الگویش فاطمه زهرا(س) است باید به بانوی دو عالم اقتدا کند و رفتار ایشان را مورد توجه قرار دهد.

وی در پایان یادآور شد: دانشجویان، همگی فرزندان ما و متعلق به کشور عزیز ایران هستند. این دشمن است که می‌خواهد با نفوذ میان عزیزان ما، فساد و تباهی کند. دانشجویان ما همه هوشیار و با بصیرت هستند. دانشجویان خوب می‌دانند که نقش آنها برای پیشرفت ایران اسلامی، یک نقش زنده است و همواره در این راه کوشا هستند و از دو دستگی و عواملی که یکپارچگی آنها را به هم می‌زند، دوری می‌جویند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401092717788
  • خبرنگار :