به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، مرحلهای از خواب به نام REM، نقش مهمی در یادگیری، حافظه و رشد مغز دارد. در حال حاضر برای اندازهگیری مستقیم میزان حرکت سریع چشم، بررسیهای آزمایشگاهی مورد نیاز است اما شاید چشمبند موسوم به «سومااسلیپ»(SomaSleep) به کاربران امکان دهد تا بررسیها را در خانه انجام دهند.
در بررسیهای آزمایشگاهی سنتی، روشی به نام «الکترواکولوگرافی»(Electrooculography) برای تعیین مدت زمانی که بیمار در مرحله حرکت سریع چشم میگذراند، استفاده میشود. این فرآیند شامل چسباندن الکترودهایی به پوست بیمار، بالا و پایین یک چشم و دو طرف چشم دیگر است. همان طور که هر چشم به سمت بالا و پایین یا از یک طرف به طرف دیگر حرکت میکند، قرنیه و شبکیه به هر الکترود نزدیکتر یا دورتر میشوند. از آنجا که میدانهای الکتریکی قرنیه و شبکیه با یکدیگر متفاوت هستند، الکترودها میتوانند با دریافت تغییرات رخداده در سیگنالهای الکتریکی شناساییشده، بفهمند که چشم به کدام سمت حرکت میکند.
سومااسلیپ که توسط استارتآپ «سومالیتیکس»(Somalytics) واقع در سیاتل توسعه داده شده است، حرکات چشم را زمانی که کاربر خواب است، ردیابی میکند اما این کار را از طریق حسگرهای خازنی یکپارچه انجام میدهد. تعدادی از حسگرها در زیر یک لایه فوم قرار دارند. با پوشیدن چشمبند، فوم به سمت چشم فشرده میشود و حسگرها سیگنالهای الکتریکی را در بالا، پایین و هر دو طرف چشم تشخیص میدهند.
دادههای مربوط به حرکات چشم که حسگرها در طول شب ثبت میکنند، به یک تلفن همراه هوشمند، تبلت یا دستگاه ردیابی تناسب اندام منتقل میشوند تا کاربر پس از بیدار شدن، ارزیابی خواب خود را روی صفحه نمایشگر ببیند. یک بار شارژ باتری چشمبند میتواند حداقل برای هشت ساعت استفاده کافی باشد.
سومالیتیکس در حال حاضر به دنبال شرکایی است که در عرضه این فناوری به بازار کمک کنند. این شرکت گفت که سومااسلیپ احتمالا تا دسامبر آینده، با قیمت ۱۹۹ دلار به صورت تجاری در دسترس قرار خواهد گرفت. علاقمندان میتوانند از طریق وبسایت شرکت، برای خرید سومااسلیپ ثبت نام کنند.
دانشمندان «دانشگاه ماساچوست در امهرست»(UMass) نیز در حال کار کردن روی یک فناوری پوشیدنی مخصوص نظارت بر حرکت سریع چشم هستند که ماسک «چسما» (Chesma) نام دارد.
انتهای پیام