به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اگر دو سوم نمایندگان به این طرح رای مثبت میدادند، ۱۰۰ سرباز اوکراینی ظرف دو سال آینده در کرواسی آموزش میدیدند، اما زوران میلانویچ، رئیسجمهوری و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور با این طرح مخالف بودند.
از ۱۵۱ نماینده مجلس کرواسی، ۱۰۷ نفر در این رایگیری شرکت کردند که ۹۷ تن موافق و ۱۰ تن مخالف بودند.
بر خلاف رئیسجمهوری کرواسی، آندره پلنکویچ، نخستوزیر این کشور با این طرح و پیوستن کشورش به برنامه حمایتی اتحادیه اروپا از اوکراین موافق بود.
اپوزیسیون کرواسی با بیان اینکه قصد ندارد درگیر اختلافهای رهبران سیاسی شود، اعلام کرد که طبق قانون اساسی، پارلمان نباید در مسائلی که معمولا توسط رئیسجمهوری در توافق با دولت تعیین تکلیف میشود، دخالت کند.
اتحادیه اروپا در ماه اکتبر تصمیم گرفت که در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین، از این کشور شرق اروپا حمایت نظامی به عمل آورد و یک ژنرال لهستانی را مسئول آموزشهایی کرد که احتمالا در لهستان برگزار خواهد شد.
میلانویچ با این استدلال که اوکراین - که نه در اتحادیه اروپا عضو است و نه در ناتو - نمیتواند متحد کرواسی باشد، با عضویت کشورش در این طرح مخالفت کرد.
از این رو، دولت کرواسی این طرح را به پارلمان برد تا با کسب دو سوم آراء، آن را اجرایی کند.
پلنکویچ در آستانه رایگیری پارلمان گفت: شرکت در این طرح کمک نظامی یک اقدام منسجم، اصولی و منطقی از سوی کرواسی است که در راستای منافع ملی آن است.
انتهای پیام