دکتر مهدی رضایی در گفتوگو با ایسنا، درباره پوشش بیمهای خدمات ترک اعتیاد، گفت: خدمات درمان و کاهش آسیب اعتیاد به بیماران دچار اختلال مصرف مواد از سال ۱۳۹۳ (به جز سال ۱۳۹۸ که بودجهای برای این طرح اختصاص نیافت) در مراکز مجاز دولتی، عمومی غیر دولتی، خصوصی، خیریه و موقوفه طبق آخرین تعرفه تصویب نامه سالیانه هیئت وزیران ارائه میشود.
کدام خدمات ترک اعتیاد تحت پوشش بیمه است؟
او ادامه داد: بر اساس مصوبه هیئت دولت، بیمهها خدماتی را در این زمینه پوشش میدهند که سرپایی باشد که شامل سمزدایی، درمان نگهدارنده، مداخلات رواندرمانی گروهی و فردی و... است. در خدمات سرپایی درمان اعتیاد، سهم بیمه ۷۰ درصد است و حتی برای افراد بیبضاعت نیز بیمه درمان اعتیاد تا ۹۰ درصد قابل پوشش است ولی مرجع اینکه این فرد بیبضاعت شناخته شود، معرفینامه سازمان بهزیستی است تا با پوشش ۹۰ درصدی خدمت دریافت کنند.
وی افزود: ثبت اطلاعات مراکز ارائه دهنده خدمات درمان ترک اعتیاد در سامانه اینترنتی پرونده الکترونیکی بیمه درمان اختلال مصرف مواد (پایا) شامل مراحل مختلف بیمه درمان اعتیاد نظیر اطلاعات هویتی و ثبتنام اولیه افراد دچار اختلال مصرف مواد به شکل آنلاین انجام میشود.
ثبت اطلاعات بیماران با رعایت اصل محرمانگی
رضایی تاکید کرد: اطلاعات نوع درمان انتخابی و مراحل درمانی، اطلاعات مرکز درمان، تشکیل پرونده الکترونیکی بیمه درمان اختلال مصرف مواد و... همگی با رعایت اصول محرمانگی و امنیت ثبت میشود.
او درباره مراکز ارائه دهنده خدمات درمان ترک اعتیاد، تصریح کرد: درخواست عقد قرارداد با مراکز ترک اعتیاد در جلسات کمیته نظارت استانی با حضور نماینده بیمه سلامت و با توجه به اولویتها و کیفیت خدمات ارائه شده در مرکز، نیاز منطقهای و تجمع تعداد مراکز متقاضی، بررسی و مرکز انتخاب میشود و توسط کمیته استانی جهت انعقاد قرارداد به سازمان بیمه سلامت ایران معرفی میشوند.
۴۶۱ مرکز ترک اعتیاد طرف قرارداد بیمه سلامت
وی با تاکید بر اینکه صرفا مراکزی که در کمیته ذکر شده انتخاب شوند، امکان ثبت اطلاعات ارائه خدمت در سامانه پایا را خواهند داشت، اظهار کرد: بر این اساس تا آذر سال ۱۴۰۱ تعداد مراکز طرف قرارداد بیمه در مجموع ۴۶۱ مرکز است که شامل ۱۱ مرکز غیردانشگاهی، ۴۰ مرکز دولتی دانشگاهی، ۲ مرکز خیریه و ۳۰۸ مرکز خصوصی است.
بودجه ۶۱ میلیاردی بیمه سلامت برای ترک اعتیاد
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، بیان کرد: ملاک پرداخت هزینههای درمان اعتیاد برای بیماران تحت پوشش سامانه الکترونیک، بر اساس تعرفههای دولتی است. میزان بودجه در نظر گرفته شده برای درمان ترک اعتیاد در سال جاری حدود ۶۱ میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان بوده است که تا پایان آبان ماه سال جاری سازمان بیمه سلامت حدود ۵۱ میلیارد و ۵۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در این زمینه هزینه کرده است.
انتهای پیام