رویترز: شرکت‌های دفاعی آمریکا فروش پهپاد و تسلیحات به ویتنام را بررسی می‌کنند

دو منبع آگاه به رویترز گفتند، شرکت‌های دفاعی آمریکا در حال مذاکره با مقامات ارشد ویتنام بر سر تامین تجهیزات نظامی از جمله هلیکوپتر و پهپادها به این کشور هستند؛ اقدامی که نشان می‌دهد این کشور احتمالا وابستگی خود به تسلیحات روسیه را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به گفته شورای تجارت آمریکا- آسه‌آن، یک نهاد صنعتی که جلساتی را در این راستا ترتیب داد، لاکهید مارتین، بوئینگ، ریتون، تکسترون و گروه سیستم‌های IM چند روز گذشته در حاشیه اولین نمایشگاه بزرگ تسلیحات ویتنام با مقامات این کشور دیدار کردند.

یک منبع که در گفت‌وگوهای مربوط به تسلیحات حضور داشت گفت که در این مذاکرات، وزارت امنیت عمومی و وزارت دفاع ملی حضور داشتند.

مذاکرات مقدماتی که به هیچ معامله‌ای منجر نشد درحالی صورت گرفت که ویتنام به دنبال تامین‌کننده‌های جدید تسلیحات است و در عین حال جنگ اوکراین، توانایی‌های روسیه، یکی از شرکای اصلی نظامی ویتنام را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین این درگیری که روسیه آن را «عملیات ویژه نظامی» می‌خواند، به تحریم‌های شدیدی علیه مسکو منجر شده است.

فردی که در این جلسات شرکت کرده بود، گفت که این شرکت‌ها طیف وسیعی از تجهیزات نظامی را پیشنهاد داده‌اند و در مورد تجهیزات غیرکشنده، از جمله هلیکوپتر برای امنیت داخلی، به‌علاوه پهپادها، رادارها و سایر سیستم‌ها برای نظارت بر هوا، دریا و سایر سیستم‌ها گفت‌وگوهای "نوید بخشی" انجام شده است.

یکی دیگر از افراد آگاه به این موضوع گفت: مذاکرات در مورد پهپادها و هلیکوپترها قبل از این نمایشگاه تسلیحات آغاز شده است و شامل تسلیحات بیشتری می‌شود.

هر دو این افراد آگاه که به دلیل محرمانه بودن این گفت‌وگوها، نام خود را فاش نکردند، گفتند که لاکهید مارتین به طور جداگانه با ویتنام درباره یک ماهواره ارتباطی و دفاعی جدید گفت‌وگو کرده است.

سفارت آمریکا در هانوی از اظهار نظر در این راستا خودداری کرد اما سفیر آمریکا در ویتنام گفت که ایالات متحده آماده است تا در مورد هر گونه اقلام نظامی که ویتنام خواستار آن باشد، مذاکره کند.

وزرای دفاع و خارجه ویتنام اظهار نظری در این خصوص انجام ندادند.

سخنگوی بوئینگ سوالات مطرح شده را به وزارت دفاع ویتنام ارجاع داد و سایر شرکت‌های نام‌برده شده از اظهار نظر خودداری کردند.

منابع و برخی تحلیلگران گفتند، ویتنام همچنین در حال بررسی قراردادهایی با تامین‌کنندگانی از جمله رژیم صهیونیستی، هند و کشورهای اروپایی و شمال شرق آسیا است. طی دهه گذشته، رژیم صهیونیستی پس از روسیه دومین فروشنده بزرگ سلاح به ویتنام بوده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401092416215
  • خبرنگار : 71660

برچسب‌ها