مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا:

شرط احیای امر در کلام رضوی، ارتباط با جامعه بین‌الملل به وسیله زبان فطرت است

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا گفت:. شرط احیای امر در کلام رضوی، ارتباط با جامعه بین‌الملل و جامعه انسانی به وسیله زبان فطرت است و زبان فطرت زبان کرامت انسانی است و کرامت شرق و غرب نمی‌شناسد.

مرتضی سعیدی‌زاده شامگاه ۲۳ آذرماه در افتتاحیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز که در دانشگاه بین‌المللی امام رضا برگزار شد، اظهار کرد: ما باید برای رسیدن جامعه به سبک زندگی اسلامی و معنویت تلاش کنیم. ما نمی‌توانیم از معنویت فاصله بگیریم و جامعه باید خود را به الوهیت و عبودیت پروردگار نزدیک کند. امروز جامعه ما و جهان تشنه معارف ناب اسلامی است.

وی با بیان اینکه سیره رضوی سیره گفت‌وگو ، مناظره و تعامل است، افزود: امروز جامعه ما دچار چالش عدم تعامل و گفت‌وگو با جریان علمی و عمومی جامعه است. البته به طور نسبی گفت‌وگو در جامعه وجود دارد، اما در سطح کلان با چالش مواجه هستیم.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا تصریح کرد: ما نمی‌توانیم معارف الهی را با مدعیان ادیان الهی که بعضاً دچار چالش‌های رویکردی هستند و دین‌شان در بستر زمان دچار تحریف‌هایی هم شده است، مرتبط بدانیم.

سعیدی‌زاده تاکید کرد: ما با بهره‌گیری از توسعه فرهنگ رضوی در جهان اسلام باید دایره محبین اهل بیت را توسعه دهیم. شرط احیای امر در کلام رضوی، ارتباط با جامعه بین‌الملل و جامعه انسانی به وسیله زبان فطرت است. زبان فطرت زبان کرامت انسانی است و کرامت شرق و غرب نمی‌شناسد، زبان فطرت زبان ربوبیت و صدق است با استفاده از آن می‌توان با تمام مردم صحبت کرد.

وی با بیان اینکه امام رضا(ع) با زبان صدق با امت گفت‌وگو می‌کرد و ما باید در نظام حکمرانی خود این صداقت را به مردم نشان دهیم، گفت: ما باید محاسن کلام اهل بیت را با زبان فطرت تبلیغ کنیم، تبلیغ به معنی عام یعنی رساندن حقایق و معارف و دعوت به رعایت اوامر اهل بیت. این میسر نخواهد شد جز با تأسی کردن به سیره اهل بیت عصمت و طهارت به زبان صدق. لذا آنچه در بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) به آن می‌پردازیم، دریچه نگاهمان به عنوان جریان تبیینی و ترویجی در معارف اهل بیت است که درآمد آن شکل‌گیری گفت‌وگو است.

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) تصریح کرد: بحث دوم برای اینکه بتوانیم جریان فرهنگ رضوی را توسعه دهیم، این است که باید شبکه باشیم و بین جریان فکر و اندیشه و جریان هنر و رسانه ارتباط و دیالوگ ایجاد کنیم.

سعیدی‌زاده ادامه داد: حلقه مفقوده ما در بستر فرهنگ و هنر عدم ارتباط تعاملی و هدفمند با جریان اصحاب فکر و اندیشه است. امروز روز رونمایی از فراخوان‌های ۱۶ گانه بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) است، اما ارتباط سیستمی تعاملی و هماهنگ بین دو حوزه ایجاد نشده است و خلأ ما همین ارتباط تعاملی است، ارتباطی که بتوانیم جریان معارف اهل بیت را  با زبان هنری و رسانه برسانیم.

ضرورت ایجاد ارتباط بین هنرمند و اصحاب فکر

وی گفت: ما نیاز داریم بین هنرمند و اصحاب فکر و اندیشه در چگونگی بروز هنر و خلق یک اثر فاخر، ماندگار و اثرگذار ارتباط برقرار کنیم. ما ناظر به مسائل و نیازهای انقلاب اسلامی باید تولید محتوا و ادبیات کنیم که این تولید محتوا و ادبیات از تعامل بین جریان اندیشه، هنر و رسانه است.

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) اضافه کرد: امروز مهم‌ترین ابزار بین قدرت‌ها ابزار رسانه است. امروز طرفی مغلوب است که ارتباطی با جریان رسانه نداشته باشد و گهگاهی شاهد این نوع مغلوب شدن خود هستیم. رسانه وقتی می‌تواند اثرگذار باشد که جریان محتوایی را به خوبی مدیریت کند. اشکال ما همین عدم ارتباط بین هنر و رسانه است.

سعیدی‌زاده افزود: امروز ما با یک آرایش پیچیده و پیشرفته در حوزه رسانه و فضای مجازی مواجه هستیم و در بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) این امید را داریم که بتوانیم در چهار سال آینده جریان هنر و رسانه را از بستر جریان فکر و اندیشه عبور و تولیدات اثرگذار و فاخر در این حوزه ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: تعامل بین آستان قدس رضوی و بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) یک تعامل پربرکتی است و پیشاپیش دست خود را برای تعامل دراز می‌کنیم و تقاضای تعامل جریان فکری و اندیشه دانشگاه با جریان هنرمند و اصحاب رسانه را داریم تا از دل این ارتباط سیره رضوی را با زبان امروز که زبان هنر و رسانه است و با شاخصه‌های زبان فطرت که کرامت، صدق، سادگی و حریت است، بیان کنیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۲۳:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092316101
  • خبرنگار : 50549