دکتر محمد جعفرزاده ۲۳ آذر در جمع خبرنگاران مطلب با اشاره به اینکه با آغاز فعالیت این آزمایشگاه، تمامی نمونهها در این محل بررسی و اعلام نتیجه خواهد شد، اظهار کرد: تا قبل از راهاندازی این آزمایشگاه در استان، نمونههای تشخیص بیماری هپاتیت مراجعان به تهران و تبریز منتقل میشد.
به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در این آزمایشگاه پذیرش نمونه از تمامی مراکز درمانی و مطبهای بخش خصوصی استان انجام با تعرفه دولتی انجام می شود.
وی یادآور شد: بیماری هپاتیت چند گونه دارد که نوع C آن دارای التهاب کبدی بوده و توسط ویروسی با همین نام ایجاد میشود و برخلاف سایر ویروسهای هپاتیت شامل D, B, A و یا E، عفونت با ویروس هپاتیت C در تعداد زیادی از بیماران مبتلا به آن، منجر به بیماری کبدی مزمن می شود.
دکتر جعفرزاده با یادآوری اینکه عفونت با ویروس هپاتیت C در اغلب موارد برای مدت طولانی بدون علامت است، خاطرنشان کرد: مطمئنترین روش برای تشخیص این بیماری یافتن RNA ویروس با روش RT – PCR در نمونه است که با این روش، تشخیص بیماری حدود چند هفته تا چند ماه زودتر از روشهای مبتنی بر جستجوی آنتیبادی امکانپذیر بوده و با این روش، میتوان میزان ویروس در خون بیمار را نیز سنجید.
وی با اشاره به مزایای آزمایش هپاتیت C به روش PCR عنوان کرد: ردیابی عفونت حاد ویروس هپاتیت C قبل از ظهور آنتیبادیهای HCV در سرم، ردیابی و تأیید عفونت مزمن ویروس هپاتیت C، تعیین کمی HCV-RNA در سرم بیماران مبتلا به عفونت مزمن HCV که سابقاً HCV-Ab مثبت بودهاند و نظارت بر پیشرفت بیماری در عفونت HCV مزمن و یا پاسخ به درمان ضد HCV از جمله مزایای مهم این روش است که با راه اندازی این آزمایش در آزمایشگاه مولکولی بهداشت، تمامی نمونه ها در این آزمایشگاه انجام میشود.
انتهای پیام