استاندار مرکزی:

نگاه برنامه هفتم توسعه، مسئله محوری نتیجه گراست

استاندار مرکزی گفت: نگاه برنامه هفتم توسعه نگاه مسئله محوری نتیجه گراست برنامه ریزی در این خصوص بسیار اهمیت دارد .

فرزاد مخلص الائمه روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه، در چهاردهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با دستور کار تبیین رویکردها و دستورالعمل تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، واگذاری حق استفاده چهار فقره پلاک مجاور بیمارستان امیرکبیر به مدت ۲ سال به دانشگاه علوم پزشکی اراک و ارائه برنامه راهبردی مسولیت اجتماعی شرکت ها در استان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: وقتی از گفتمان سخن می گوییم منظورمان فضای فکری حاکم بر نظام تصمیم گیری است که با گفتگو تفاوت دارد. باید هرکاری که انجام می دهیم و تصمیم می گیریم بر مبنای چارچوب نظام فکری باشد .

وی با بیان اینکه گفتمان ها به مرور زمان تغییر می کنند تصریح کرد: به عنوان مثال اقتصاد مقاومتی به یک گفتمان تبدیل شده است و می بینیم که همه تصمیمات اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی گرفته می شود .

استاندار مرکزی افزود: مطالب مهمی در چارچوب تنظیم قانون برنامه هفتم وجود دارد که نیاز است با ادبیات آن آشنا شویم و ساز و کار آن دنبال شود تا در مسیر نظام برنامه‌ریزی کشور قرار گیرد و همگی تصمیمات و کارهای خود را بر این اساس بگیریم.‌ اگر این چارچوب به گفتمان نظام اداری استان و کشور تبدیل نشود نتیجه آن مانند وضعیت قوانین سنوات گذشته خواهد شد .

مخلص الائمه تصریح کرد: تا زمانی ‌که مدیر ارشد دستگاه اجرایی در چارچوب گفتمان فکر نکند، سایر کارمندان نیز در این راستا حرکت نخواهند کرد و خروجی ضعیفی حاصل می شود .

مخلص الائمه با تاکید بر مسئله محوری اظهار کرد: ما از ابتدای خدمتگزاری در استان مرکزی روی مسئله محوری تاکید داشتیم و نگاه برنامه هفتم توسعه نیز نگاه مسئله محوری نتیجه گرا بوده است و برنامه ریزی در این خصوص بسیار اهمیت دارد. برنامه‌ها باید در یک مسیر و با حداکثر دقت اجرایی شود و همه اعضا باید همگام با برنامه پیش بروند .

استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه چالش ها و پیشران های استان باید مورد توجه قرار بگیرند تصریح کرد: ما برای کل کشور برنامه ریزی نمی کنیم و در چارچوبی که برای ما تعیین شده برنامه ریزی می کنیم. مسائل استان باید از طریق استان منعکس شود تا مسئولان به دنبال حل نیازمندی های استان بیفتند و کار را با جدیت دنبال کنند. در این راه باید از استان‌های فعال و تحول گرا کمک بگیریم .

مخلص الائمه با بیان اینکه سند تحول دولت مردمی سال گذشته ابلاغ شد، تصریح کرد: برگزاری جلسات آموزشی و پیگیری و تبادل نظر با مدیران در این زمینه بنجام شده است. باید برش استانی این سند دنبال و پیگیری شود .

نوربخش عسکری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مسئله محوری رویکرد اصلی برنامه هفتم در نظر گرفته شده است و باید از کلی گویی پرهیز شود و راه دقیق برای مسئولان تبیین شود .

وی افزود: ۲۹ مطالعه مختلف در حوزه های مختلف توسط سازمان برنامه و بودجه با همکاری بخش های خصوصی و دانشگاهیان انجام شده است .

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی تصریح کرد: هدف اصلی برنامه هفتم توسعه، پیشرفت اقتصادی توام با عدالت است، همچنین برنامه هفتم توسعه مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشم انداز ۲۰ ساله و اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین است.

عسکری در ادامه به ارائه برنامه راهبردی مسئولیت اجتماعی شرکت ها در استان مرکزی پرداخت و اظهار کرد: در بعضی کشورها عمل به مسئولیت اجتماعی برای شرکت ها اجباری است و در بعضی کشورها نیز مشوق هایی برای شرکت هایی که به مسئولیت اجتماعی می پردازند در نظر گرفته می شود .

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: اصول مسئولیت اجتماعی شامل رعایت حاکمیت قانون، شفافیت و پاسخگویی، رفتار اخلاقی، رعایت هنجارهای ملی و بین المللی و رعایت منافع ذینفعان و ذی ربطان است .

مجتبی ذوالفقاری رییس دانشگاه اراک نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه در حوزه آموزش نیاز به تحول اساسی داریم اظهار کرد: در برنامه هفتم باید رویکرد دانش بنیان کردن امور در حوزه های اجرایی و خصوصی بیشتر دیده شود و باید نوآوری علمی نیز دنبال شود .

رییس دانشگاه اراک با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم اقتصادمان را به دانش بنیان تبدیل کنیم گفت: ما باید تسهیلگر امور باشیم تا بخش خصوصی به سمت دانش بنیان شدن قدم بردارد .

محمدرضا جعفری مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز گفت: تفاوتی که بین برنامه ریزان و مجریان وجود دارد یکی از آسیب های عملکردی برنامه های پیشین است. مدیران استان باید تک تک کارکنان خود را با برنامه هفتم توسعه آشنا کنند و همه با دقت برنامه را مطالعه کنند .

جعفری با تاکید بر مردمی سازی برنامه و توجه بیشتر به هویت استان افزود: تدوین برنامه باید بر اساس نیازسنجی باشد مثلا اگر اکنون آسیبی به نام طلاق داریم مربوط به همه بخش ها می شود و باید همه دستگاه ها به آن بپردازند .

یوسف یوسفی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: موارد زیست محیطی در برنامه های پنجم و ششم در اوج توجه دیده شده اما در برنامه هفتم چیزی از برنامه های زیست محیطی دیده نمی شود و گفتمان زیست محیطی از این برنامه حذف شده است،‌ هرچند که سازمان حفاظت محیط زیست روی تدوین برنامه حساب باز کرده است .

یوسفی در مورد برنامه ریزی برای طرح های جامع کاهش آلودگی هوا تصریح کرد: ما برای تامین اعتبارات و اقدامات مورد نیاز، برنامه ریزی کرده ایم. این طرح ها قرار است از ابتدای سال ۱۴۰۲ اجرا شود اما مدت زمان اجرای این برنامه مشخص نشده است که باید در این مورد تصمیم گیری شود .

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401092013543
  • خبرنگار :