پایان ماموریت آرتمیس 1 چه زمانی است؟

فضاپیمای اوریون ماموریت آرتمیس ۱ ناسا قرار است در ۱۱ دسامبر به زمین بازگردد.

به گزارش ایسنا، این کپسول حوالی ساعت ۱۲:۴۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۱:۱۰ به وقت تهران) در سواحل باخا کالیفرنیا آب فرود خواهد داشت و این پایان ماموریت تاریخی آرتمیس ۱ ناسا است.

آرتمیس۱ ماموریت مهمی برای اوریون و موشک "سامانه پرتاب فضایی" (SLS) ناسا است که این کپسول را در ۱۶ نوامبر به فضا پرتاب کرد. اگر همه چیز در این ماموریت خوب پیش برود، اوریون و سامانه پرتاب فضایی در سال ۲۰۲۴ فضانوردان را طی ماموریت "آرتمیس۲" به اطراف ماه پرتاب خواهند کرد. "آرتمیس۳" نیز در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶، فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوب ماه قرار خواهد داد.

کپسول بدون خدمه اوریون ماموریت آرتمیس ۱ قرار است بعدازظهر یکشنبه (۱۱ دسامبر) به زمین بازگردد و سفر تقریبا ۲۶ روزه خود در اعماق فضا را با فرود آمدن در اقیانوس آرام در سواحل باخا کالیفرنیا به پایان برساند.

اوریون تا به امروز عملکرد بسیار خوبی داشته است و اعضای تیم آرتمیس ۱ مطمئن هستند که این موفقیت تا یکشنبه ادامه خواهد داشت.

مایک سارافین، مدیر مأموریت آرتمیس، بعدازظهر پنجشنبه (۸ دسامبر) طی یک نشست مطبوعاتی گفت: ما گارد خود را ناامید نمی‌کنیم. ما چیزهای سختی در پیش داریم. در واقع، بازگشت اوریون به خانه یکی از چالش‌برانگیزترین مراحل ماموریت آرتمیس ۱ است. این کپسول روز یکشنبه با سرعتی در حدود ۲۵۰۰۰ مایل در ساعت (۴۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت) یا تقریبا ۳۲ برابر سرعت صوت وارد جو زمین خواهد شد.

در هنگام ورود مجدد، اوریون دمایی در حدود ۵۰۰۰ درجه فارنهایت (۲۸۰۰ درجه سانتیگراد) را تجربه خواهد کرد که این دما تقریباً معادل نیمی از گرمای سطح خورشید است. سپر حرارتی کپسول باید این بار حرارتی را تحمل کند و از بقیه فضاپیما محافظت کند.

این یک آزمایش بزرگ برای سپر حرارتی این ماموریت است که کاملاً جدید است و هنوز با چنین شرایط شدیدی روبرو نشده است. این سپر حرارتی با عرض ۱۶.۵ فوت (۵ متر)، بزرگترین سپر حرارتی در نوع خود است.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اوریون یکشنبه در حدود ساعت ۱۲:۴۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی در اقیانوس آرام، در سواحل غربی باخا کالیفرنیا فرود خواهد آمد. یک کشتی نیروی دریایی ایالات متحده، یواس‌اس پورتلند، در منطقه منتظر خواهد بود تا اوریون را بازیابی کند و کپسول را به سن دیگو بازگرداند. از آنجا، اویون راهی مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا خواهد شد و در آنجا بررسی کامل پس از پرواز انجام خواهد شد.

اگرچه اوریون سرنشین ندارد، اما برای اندازه‌گیری میزان قرار گرفتن در معرض تشعشع و استرس‌هایی که یک سرنشین در پرواز به ماه و برگشت به زمین تجربه می‌کند، آدمک‌هایی درون اوریون قرار گرفته‌اند که یکی از این آدمک‌ها نمونه‌ای کامل از بدن آرتورو کامپوس است که به افتخار وی و نقشش در مأموریت "آپولو ۱۳" طراحی شده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401091811852
  • خبرنگار : 71607