به گزارش ایسنا به نقل از ایران فونت، در حقیقت در یک فونت نوشتار به یک سبک (خواه ایتالیک یا صاف) و به یک وزن (از نظر شدت رنگ) هستند.
فونت چیست؟
در فرهنگ لغت فارسی کلمه قلم را به جای فونت به کار میبرند.
شاید تاکنون خط نستعلیق، شکسته و... در خط فارسی به گوش شما خورده باشد، میتوان فونت را به مثابه این سبکهای نوشتار دانست. در این سبکهای خط نیز رابطهای گرافیکی بین تصویر و نوشتار برقرار میشود.
سایز در فونتها
اصولا یکی از تفاوت بین فونتهای مختلف سایز حروف و نوشتار در آنها است. در فونتها سایز یا اندازه به فاصله بین پایینترین نقطه کوتاهترین حرف تا بالاترین نقطه بلندترین حرف تعمیم داده میشود. یعنی سایز قلم جنرال 11 در حقیقت نشانگر فاصله بین دو نقطه گفته شده است.
برای خرید اشتراک فونت کلیک کنید.
تاریخچه فونتها
قدیمیترین نوشتهها را روی دیوار غارها یا کتیبههایی مانند گنجنامه همدان میتوان دید. پس از اختراع کاغذ دامنه خطها افزایش یافت و هر حکومتی به یک خط برای خود رسید، عیلامیها و سومریان پس از آن مصریان باستان به این فنون پیش از همه دست یافتند.
در سال 1041 تا 1048 اولین ماشینهای چاپ اختراع شدند که البته دامنه محدودی برای سبک نوشتار خود داشتند زیرا به صورت فیزیکی حروف آن در یک سبک تراشیده شده و در کنار هم قرار میگرفتند. با آموزش هلندیها توسط ژاپنیها ماشینهای چاپ وارد اروپا شدند. ماشین چاپ گوتنبرگ پیشرفتهترین ماشین چاپ در آن دوران بود که سبک نوشتاری یا فونتهای آن تنوع بیشتری داشتند و به سه سبک زیر افزایش پیدا کردند:
- فونت بلکلتر (black letter)
- فونت رومان (roman)
- فونت ایتالیک ( italic)
این سه فونت مادر تمام فونتهای آینده شدند و شکلگیری طرحهای جدید از این سه اتفاق افتاد. پیش از اینها پایه نوشتار و ثبت متنها را از ثبت کتیبهها بیان کردیم در ادامه به شرح سه طرح اولیه فونت میپردازیم.
- Black letter: فونت بلکلتر را در برخی مواقع گوتیک نیز مینامند (برگرفته از هنر گوتیک) این فونت در چاپ کتاب مقدس به وسیله گوتنبرگ مورد استفاده قرار گرفت.
- Roman: فونت رومان را در برخی موارد آنتیک نیز مینامند. با ورود ماشینهای چاپ به ایتالیا که در زمان جریان اومانیسم که رنسانس از شاخههای آن است، اتفاق افتاد.
- Italic: فونت ایتالیک با الهام از کتیبههای قدیمی و خط میخی و توسط فرانسیسکو گریفو ساخته شد. استفاده از این فونت برای کتابچهها ثبت شده است.
میتوان پیشرفت فونتها را از سال 1920 و با رونمایی از فونت times new roman در روزنامه بریتانیایی تایمز دانست. از ویژگیهای این فونت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فاصله کم بین حروف
- تراکم بیشتر خطوط باریک بسیار بالا یا پایین حروف
- فضاگیری کمتر
- کاهش ارتفاع حروف کوچک تاریخچه فونت در ایران
فونتهای فارسی که به قلمهای فارسی شناخته میشوند پس از دورههای پیشرفت جهانی به سمت جهانی شدن پیش رفتند. اولین قلم فارسی ساخت شرکت کاتب بود که در سیستمهای کامپیوترهای IBM خوانده میشد.
شرکت مفید رایانه با نام تجاری کاتب در سال 1363 شمسی یا 1984 میلادی برای اولین بار در دنیا توانست فونت فارسی طراحی کند. اما این امر چگونه صورت پذیرفت؟
با تولید فونتهای فارسی به وسیله چاپگرهای لیزری شرکت HP
اما اولین نرمافزاری که توانست فونتهای فارسی را حروف چینی کند، نرمافزاری در محیط DOS ver 1.5 بود که توسط شرکتی آمریکایی طراحی شده بود.
پس از نرمافزار نقش، نرمافزار پیشکار با قابلیت پیش نمایش قبل از چاپ و پس از آن نیز نرمافزار زرنگار که سبب انقلاب در در نوشتار فارسی بود، به بازار آمدند.
خرید فونت فارسی
سایت ایران فونت محلی برای خرید انواع فونت فارسی که میتوانید در کمترین زمان به بیشترین تعداد فونت و بالاترین تنوع دست یابید. بیش از 800 فونت در ایران فونت موجود است که در سه بخش رایگان (500 فونت)، پرداخت درون سایت (200 فونت) و اشتراک ویژه (100 فونت) تقسیمبندی شدهاند.
در سایت ایران فونت سه مجموعه فونت است که به تفکیک به شما معرفی خواهیم کرد:
- مجموعه فونت خاص ویژه (پریمیوم)
قبل از خرید به این نکته توجه کنید؛ این مجموعه پکیجی جامع از بخش فونتهای ویژه ایران فونت است و شما به سادگی میتوانید با تهیه اشتراک به فونتهای پریمیوم دسترسی داشته باشید، بدون مقدمه چینی و قبل از معرفی و بررسی این مجموعه به سراغ معنای لغوی Premium میرویم که نشان از اعلا بودن و برتریست، ما با این ادعا مجموعهای از بهترین فونتهای کاربردی جهت تولید محتوا، همراه با فونتهای دو وزن و چند زبانه ارائه کردهایم.
- مجموعه فونت فار سی
- مجموعه فونت کوفی
دانلود فونت رایگان
برای دانلود فونت رایگان میتوانید مستقیما از صفحه اصلی سایت ایران فونت اقدام نمایید یا با جستجوی نام فونت مورد نظر خود به صفحه دانلود هدایت شوید. سایت ایران فونت دارای بالاترین تنوع فونتهای رایگان فارسی است.
منبع: ایران فونت خرید و دانلود فونتهای فارسی ایرانی
انتهای رپرتاژ آگهی