به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، منتقدان میگویند تلاشها برای تصویب این لایحه میتواند نژادپرستی و انزجار را در میان چینیهای ساکن کره جنوبی تشدید کرده و گامی رو به عقب در جامعهای به شدت چندفرهنگی باشد که به حمایت از مهاجرت برای جمعیت رو به کاهش و مسن این کشور نیاز دارد.
"کوون سونگ-دونگ"، قانونگذار حزب قدرت مردم و متحد نزدیک یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی امروز (سه شنبه) گفته که جلوگیری از سوءاستفاده از تبدیل شدن سیستم رای گیری به عنوان ابزار مانور از سوی دولتهای دیگر بسیار مهم است.
وی بدون ذکر جزئیات گفت، این یک نگرانی جدی عمومی درباره تاثیر و نفوذ سیاسی اتباع چینی است که تا مارس ۲۰۲۲ قریب به ۱۰۰ هزار تا ۱۲۷ هزار و ۶۰۰ خارجی با حق رای را داشتهاند.
قانونگذار حزب قدرت مردم همچنین در فیسبوکش نوشت: اکثریت شهروندان ما ساکن خارج از کشور در آن کشورها حق رای ندارند. رای دادن در کشورهایی با حکومتهای کمونیستی چون چین واضح است که ناممکن است و در آمریکا و انگلیس نیز فقط به آن دسته از افرادی حق رای میدهند که شهروندی داشته باشند به این معنا که قوانین رای کره جنوبی بر خلاف اصل عمل متقابل است.
بر اساس قوانین کنونی، اتباع خارجی با دستکم سه سال اقامت دائم در کره جنوبی واجد شرایط رای دادن برای شهردار، فرماندار و اعضای شورای محلی هستند.
این لایحه که توسط قانونگذار حزب قدرت مردم و ۱۷ عضو دیگر این حزب ارائه شده، حق رای برای خارجیهایی را محدود میکند که برای دستکم پنج سال پس از سکونت دائم در این کشور زندگی میکنند و از کشورهایی هستند که دارای توافقهای مشابهند که به ساکنان دائم کره جنوبی اجازه میدهد تا در انتخابات آن کشورها رای بدهند.
این قانونگذاران در بیانیهای با بیان اینکه چرا این لایحه را پیش نویس کردند، گفتند: تعداد اقامت اتباع خارجی در کشور رو به افزایش است و وقتی تمایل آنها به زندگی متمرکز در مناطق خاص با ویژگیهای انتخابات محلی ترکیب شود، نگرانی زیادی وجود دارد که نظرات مردم ما مخدوش شود.
آنها همچنین به نگرانی دولتهای کانادا و استرالیا در سال جاری میلادی در مورد تلاشهای ادعایی چین برای نفوذ در سیاست داخلی و مداخله در انتخابات این دو کشور اشاره کردند.
استاد حقوق در دانشگاه کانکوک سئول گفته که نگرانیهای مطرح شده از سوی قانونگذاران کره جنوبی اغراق شده و خارجیها تنها برای مقامهای محلی میتوانند رای دهند نه اینکه واجد شرایط رای دادن برای قانونگذاران باشند.
با اینکه چین همچنان بزرگترین شریک تجاری کره جنوبی است اما روابط دو کشور بابت تهدیدهای رو به رشد برنامههای اتمی کره شمالی و تنشها بین چین و واشنگتن درباره تایوان، حقوق بشر و زنجیره تامین صنعتی پیچیده شده است.
انتهای پیام