به گزارش ایسنا و به نقل از اس اف، طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سالانه حدود ۵.۴ میلیون سرطان پوست سلول پایه و سلول سنگفرشی در ایالات متحده تشخیص داده میشود. پزشکان همچنین در آینده، نزدیک به ۱۰۰.۰۰۰ مورد ملانوما که نسخه بسیار نادرتر و کشندهتر از سرطان پوست است را شناسایی خواهند کرد. بسیاری از موارد ابتلا به سرطان پوست با اشعه فرابنفش خورشید ارتباط دارند و حدود ۹۰ درصد از پیری پوست در نتیجه قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است.
دانشمندان دریافتند افرادی که به مدت دو هفته هر روز دو و یک چهارم فنجان انگور میخورند، مقاومت بیشتری در برابر آسیبهای ناشی از اشعه فرا بنفش به پوست خود نشان میدهند. نتایج این مطالعه نشان داد که اجزای طبیعی به نام پلی فنولها ممکن است مسئول این اثرات مفید باشند.
برای مطالعه جدید، پژوهشگران ۲۹ نفر را انتخاب کردند و به مدت دو هفته به آنها دو و یک چهارم فنجان پودر انگور دادند. پژوهشگران، پاسخ پوست آنها به اشعه فرابنفش را قبل و بعد از خوردن انگور به مدت دو هفته با بررسی میزان اشعه فرابنفش که باعث قرمزی قابل مشاهده پس از ۲۴ ساعت میشد، اندازه گیری کردند. این تیم همچنین نمونههای روده، نمونههای خون و ادرار شرکتکنندگان را آنالیز کردند.
حدود یک سوم از شرکتکنندگان در مطالعه، پس از خوردن انگور تا حدودی در برابر اشعه فرابنفش مقاومت داشتند. حدود ۱۰ درصد از آنها پس از توقف مصرف انگور به مدت چهار هفته، هنوز مقاومت خاصی داشتند که نشان میدهد برخی افراد پس از خوردن انگور در برابر آفتاب سوختگی مقاومت میکنند.
سه متابولیت یا مولکول تولیدشده توسط بدن، در ادرار شرکتکنندگان در سطوح بسیار پایینتری در بین افرادی که مقاومت در برابر نور فرابنفش داشتند، وجود داشت. یکی از آنها که ۲- دئوکسیریبوز نام دارد، یک شاخص قوی برای کاهش آسیب خورشید است.
پروفسور "جان پزوتو" (John Pezzuto) نویسنده اصلی این مطالعه و رئیس دانشگاه وسترن نیوانگلند، در یک بیانیه رسانهای گفت: بگذار غذای تو داروی تو باشد و دارو غذای تو باشد. این جمله به زمان بقراط برمیگردد. اکنون پس از ۲۵۰۰ سال، همانطور که در این مطالعه انسانی انجام شد، ما هنوز در حال یادگیری واقعیت این جمله هستیم. تحقیقات قبلی نشان داده است که انگور به جلوگیری از آسیب رساندن نور خورشید به پوست افراد کمک میکند.
یافتههای این مطالعه در مجله Antioxidants منتشر شده است.
انتهای پیام