انشاءالله کولانی به مناسبت روز جهانی خاک(14 آذر) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه خاک بستر حیات و توسعه پایدار است، گفت: ارزش خاک حتی از آب هم بیشتر است، چون برای تشکیل یک سانتیمتر خاک سالهای زیادی زمان نیاز است و قابل انتقال هم نیست.
وی با بیان اینکه آمارهای مربوط به فرسایش خاک نگران کننده است، گفت: آمار فرسایش خاک در کشور و استان ما بالا بوده و با میانگین جهانی آن فاصله زیادی دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اضافه کرد: بر اساس آمارهای موجود میانگین سالانه فرسایش خاک در کشور 16 تن در هکتار بوده که این عدد در کرمانشاه به طور متوسط 12 تن در هکتار است.
وی در ادامه با بیان اینکه باید هر طور شده در جهت کاهش فرسایش خاک تلاش کنیم، گفت: باید به طبیعت فرصت بدهیم تا خودش را بازسازی کند.
وی با اشاره به در برنامه بودن حفاظت از خاک در مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اضافه کرد: باید با اقدامات فرهنگ سازانه جامعه را به سمت حفاظت از خاک به عنوان سرمایه خدادادی سوق دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه شخم زدن اراضی دیم، چرای بی رویه دام، وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع، تخریب اراضی منابع ملی و... از اصلی ترین عوامل فرسایش خاک هستند، گفت: برای جلوگیری از فرسایش خاک باید با این عوامل مقابله کنیم.
وی خشکسالی ها را یکی دیگر از عوامل مهم در فرسایش خاک دانست و گفت: برای مقابله با خشکسالی باید ایجاد پوشش گیاهی مناسب از نابودی خاک جلوگیری کنیم.
کولانی سپس اجرایی کردن پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری را در جلوگیری از فرسایش خاک اثرگذار عنوان کرد و افزود: برآوردها نشان می دهد با اجرای پروژههای آبخیزداری میتوان میزان فرسایش سالانه خاک را کاهشی کرد.
کولانی تاکید کرد: با اجرای پروژه های آبخیزداری علاوه بر اینکه می توان از فرسایش خاک جلوگیری کرد، می توان از وقوع سیلاب در بارندگی های شدید هم پیشگیری کرد.
وی اشاره ای گذرا به وضعیت منابع طبیعی استان داشت و گفت: استان کرمانشاه ۲.۷ میلیون هکتار وسعت دارد که حدود یک میلیون هکتار آن اراضی زراعی و باغی و ۱.۷ میلیون هکتار دیگر جنگل و مرتع است که با توجه به پوشش گیاهی ۱.۲ میلیون هکتاری مراتع و پوشش۵۲۷ هزار هکتاری جنگلی استان، وضعیت فرسایش خاک در استان قابل قبول نیست.
انتهای پیام