همایون عمودیزاده اظهار کرد: تنبلی چشم یا آمبلیوپی، اختلال در بینایی فرد است که سبب میشود دید یکچشم و گاهی دو چشم کاهش پیدا کند بهطوریکه حتی با اصلاح عیب انکساری (با استفاده از عینک و لنز و …) و رفع مشکلات ساختمانی چشم برطرف نشده و ادامه پیدا میکند.
وی تصریح کرد: هرچه دیرتر این اختلال تشخیص داده شود، درمان نیز دشوارتر و میزان بهبودی کمتر میشود؛ بنابراین ازآنجاکه پیشگیری بهتر از درمان است به خانوادههایی که هنوز برای سنجش بینایی کودکان خود اقدام نکردهاند توصیه میشود. نسبت به انجام این کار اقدام کنند.
مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه در این طرح، بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال مورد سنجش قرار میگیرند عنوان کرد: طرح غربالگری تنبلی چشم کودکان هرساله در آبان ماه آغاز میشد اما به جهت کرونا، امسال این غربالگری از اردیبهشتماه شروع شده است و تا اسفندماه ادامه دارد.
عمودیزاده سهمیه سنجش بینایی کودکان در لرستان را بیش از ۱۱۰ هزار نفر برشمرد و افزود: کار غربالگری تنبلی چشم کودکان با همکاری آموزشوپرورش، مرکز بهداشت، پایگاههای بهزیستی، مراکز مثبت زندگی و پایگاههای سلامت اجتماعی ادارههای بهزیستی، خانههای بهداشت و مهدکودکهایی که قبلاً با بهزیستی همکاری داشتند و اکنون زیر نظر آموزشوپرورش فعالیت دارند، در حال انجام است.
وی عنوان کرد: هزینه سنجش بینایی کودکان برای خانوادههای نیازمند و تحت پوشش نهادهای حمایتی یا بهصورت رایگان و یا با تخفیف انجام میگیرد، همچنین برای عموم مردم نیز تعرفه کمتری نسبت به مراجعه به آپتومتریست دارد. البته در این طرح آپتومتریستها نیز همکاری دارند.
مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه تاکنون نزدیک به ۵۵ درصد از کار سنجش کودکان لرستان انجام گرفته است گفت: پس از سنجش بینایی کودکان، افرادی که مشکل دارند برای انجام مراحل درمانی به چشمپزشک ارجاع داده میشوند و به کودکانی هم که تحت پوشش بهزیستی هستند نیز کمکهزینه عینک پرداخت میشود.
عمودی زاده تصریح کرد: سال گذشته در جریان اجرای طرح سنجش بینایی کودکان، هزار و ۳۷۳ نفر به پزشک ارجاع داده شدند تا مراحل درمانی خود را دنبال کنند.
انتهای پیام