محمد شیاع السودانی در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در حرم مطهر رضوی عنوان کرد: دوستی میان ۲ ملت ایران و عراق سابقهای تاریخی دارد؛ مشترکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی که میان مردم ۲ کشور وجود دارد که میتواند موجب رابطه عمیق دوستانه میان آنها شود.
وی با اشاره به ملاقات خود با رهبر معظم انقلاب نیز تصریح کرد: شهادت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در کنار یکدیگر موجب تقویت ارتباط ۲ ملت ایران و عراق شد؛ خدماتی که سردار سلیمانی در کنار حشدالشعبی برای نابودی داعش و امنیت عراق انجام داد، بهترین نمونه برای اخوت، دوستی و برادری مردم ۲ کشور بوده و نشاندهنده این است که آنها همراه یکدیگر و در یک راستا گام بر میدارند.
اعتاب مقدسه ایران و عراق عامل روابط دوستانه تاریخی ۲ ملت است
حجتالاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی نیز در این دیدار اظهار کرد: ایران و عراق یک کشور هستند و این جمله به هیچ عنوان عبارتی شعاری یا تشریفاتی نیست بلکه یک حقیقت عینی است.
وی افزود: ریخته شدن خون پاک سردار بزرگ و عزیز ایرانی حاج قاسم سلیمانی در کنار فرمانده گرامی عراقی ابومهدی المهندس و دیگر سربازان رشید عراقی در یک محل، موضوعی مسبوق به سابقه بوده و اتفاق جدیدی نیست.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به وقایع مشترک تاریخی ملت ایران و عراق، تصریح کرد: پس از اینکه حکومت عثمانی در ترکیه تضعیف شد، استعمار پیر انگلیس قصد حمله و اشغال عراق را داشت. علمای بزرگ نجف و مردم عراق در برابر تجاوز انگلیس قیام کردند و در کنار آنها علمای بزرگ ایرانی نیز که در نجف حضور داشتند؛ مانند مرحوم آیتالله کاشانی همدوش علما و مردم عراق لباس رزم پوشیده و سلاح به دست گرفته و در برابر تجاوز انگلیس ایستاد.
وی با بیان اینکه شواهد تاریخی نشان میدهد همواره نگاه علما و مراجع ایرانی و عراقی این بوده که عراق و ایران یکی هستند، خاطرنشان کرد: مشترکات فراوان و حوادث تاریخی همگی نشاندهنده این معناست که بین ملت عراق و ایران فاصلهای نیست؛ لذا دشمنان همواره با دسیسهها و توطئههای مختلف در تلاش هستند میان مردم این ۲ کشور بزرگ اختلاف ایجاد کنند.
مروی اظهار کرد: شاید یکی از اهداف و انگیزههای استکبار در تحریک صدام برای حمله نظامی به ایران، این بوده که با ایجاد یک جنگ خونین برای سالیان سال بین دولت ملت ایران و عراق دیوار ایجاد و روابط آنها را تیره و تار کنند زیرا هنگامی که میان ۲ قوم، قبیله و کشور خون ریخته شود، التیام آن به راحتی میسر نخواهد شد.
وی ادامه داد: اما پس از سقوط صدام چنان روابط دوستانه عمیقی میان ۲ کشور ایران و عراق برقرار شد که گویی میان این ۲ کشور هیچ جنگ و نبردی نبوده است. ما این معجزه و قدرت را از ائمه اطهار(ع) مدفون در عراق و مرقد شریف حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) در ایران میدانیم.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه ما به میزبان ۲ میلیون زائر عراقی در طول سال در ایران افتخار میکنیم، اظهار کرد: در حرم مطهر رضوی یک رواق و صحن را به زائران عرب زبان حضرت رضا(ع) اختصاص دادهایم که عمده آنها زائران عزیز عراقی هستند.
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، مروی گفت: نشستهای مشترک اعتاب مقدسه ایران و عراق، جلساتی مفید برای انتقال تجربیات جهت تسهیل امر زیارت و بهبود خدمترسانی به زائران بوده که امیدوار هستیم با همراهی دولت جدید عراق این ارتباطات، همکاریها و همافزاییها میان اعتاب مقدسه با قدرت و انسجام بیش از پیش ادامه یابد.
انتهای پیام