حمیدرضا بیتا، در گفتوگو با ایسنا با اشاره به پیگیریهای استاندار در سفر رئیسجمهور و هیات دولت به استان اظهار کرد: اساسنامه منطقه آزاد تجاری صنعتی کردستان به مجموعه شورای نگهبان ارجاع شد و پس از بررسی ایرادات جزئی آن از دبیرخانه به معاون اول رئیس جمهور ارسال و اصلاحات آن صورت گرفت.
وی از پیشرفت ۴۳ درصدی طرح جامع منطقه آزاد کردستان خبر داد و افزود: طرح جامع به عنوان محور برنامهریزی و توسعه منطقه از بدو تأسیس سازمان منطقه آزاد کردستان در اولویت و اهتمام ویژه قرار دارد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد بانه - مریوان ادامه داد: طی سفر ریاست جمهوری، ۲۴۰۰ میلیارد ریال برای منطقه آزاد کردستان تخصیص داده شده که ۸۰۰ میلیارد ریال آن مربوط به سال جاری و به منظور توسعه زیرساختهای منطقه اعتباری بالغ بر ۱۷هزار میلیارد ریال مورد نیاز است.
وی مساحت منطقه آزاد تجاری صنعتی کردستان را ۵۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان ۲۰۰۰ هکتار در بانه و ۳۵۰۰ هکتار در مریوان قرار دارد. بیتا با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۰ درصد صادرات ناخالص ملی به کشور عراق بوده است، افزود: فرآیند ترانزیت عراق در مجموعه اقلیم کردستان عراق خلاصه میشود و پایانه باشماق در مریوان مورد توجه جدی این اقلیم است، کشور عراق پس از چین مقام دوم بازار مصرف محصولات ایرانی را داراست.
بیتا، با اشاره به اینکه پروپوزال ۳۷۰۰ میلیارد تومان طرح سرمایهگذاری بررسی و ارزیابی شده است، اظهار کرد: این سرمایهگذاران ظرفیت خوبی در زمینه صادرات، اشتغال و صنایع تبدیلی منطقه خواهند داشت.
مدیر اجرایی منطقه آزادکردستان، با اشاره به اینکه منطقه ویژه صنعتی به عنوان یک سایت پیشران در پهنه بانه قرار دارد، افزود: پهنه مریوان نیز با در برگرفتن پایانه باشماق نقش ویژه ای در توسعه اقتصادی و صادرات کشور خواهد داشت.
وی توسعه محوریت ترانزیت را حیاتی دانست و افزود: اگر اتصال محور شمالغرب به جنوب غرب، راهاندازی محور راهآهن و مسیر دسترسی از سقز به بانه عملیاتی شود، کردستان به عنوان یکی از استانهای ممتاز کشور مطرح خواهد شد.
بیتا تصریح کرد: شکلگیری هیات مدیره و تشکیلات حقوقی در راستای جذب اعتبارات و کلیه عملیات اجرایی ضروری است.
به گفته مدیر اجرایی منطقه آزاد بانه - مریوان، پس از تشکیل هیات مدیره و چارت سازمانی ظرفیتها و پتانسیلها در بستر طرح جامع عملیاتی و ساختار سازمان شکل خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: گزینش و جذب نیروی انسانی صرفا از میان افراد توانمند، نخبه و دانشگاهی استان بوده و این امر منجر به رضایتمندی نخبگان و بهره گیری از ظرفیت بالای اجتماعی منطقه خواهد بود.
بیتا در خصوص شیوه گزینش و جذب نیروی انسانی گفت: جذب نیروی انسانی جدید منوط به تصویب اساسنامه و استقرار هیات مدیره و نهایتا تعریف یک ساز و کار شفاف و قابل پایش پس از اطلاع رسانی کافی خواهد بود.
گفتنی است؛ هم اکنون سه دفتر در بانه، مریوان و سنندج دایر است و در حال خدمت رسانی هستند.
انتهای پیام