احمد پادیاب در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان صومعه سرا دومین شهرستان بزرگ برنج خیز کشور است، اظهار کرد: این شهرستان یکی از تولیدکنندگان برنج های با کیفیت کشور است و بخش عمده ارقام برنجی که در آن کشت می شود، از نوع بومی است.
وی افزود: ارتقای درآمد کشاورزان از تولید محصولات کشاورزی به خصوص محصول استراتژیک برنج یکی از اولویت های کاری سازمان جهاد کشاورزی استان است و به همین دلیل به برنجکاران توصیه کردیم که پس از برداشت برنج به پرورش راتون و یا دیگر محصولات کشاورزی بپردازند.
پادیاب ادامه داد: در صومعه سرا برخی از کشاورزان پس از برداشت برنج حتی به کشت مجدد برنج می پردازند و امسال از کشت مجدد برنج در ۲۱ هکتار از شالیزارهای این شهرستان ۱۰۰ تن برنج سفید تولید شد.
وی خاطرنشان کرد: البته توصیه می کنیم فقط کشاورزانی اقدام به کشت مجدد برنج کنند که منابع آبی و نیروی انسانی کافی داشته باشند در غیر این صورت کشت مجدد برنج برای برنجکار صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا گفت: افزایش پرورش راتون علاوه بر ارتقای درآمد کشاورزان موجب افزایش تولید برنج سفید این شهرستان شده است.
وی با بیان اینکه برای افزایش تولید برنج سفید برخی از کشاورزان شهرستان به کشت برنج پرمحصول مانند خزر و شیرودی و... اقدام کردند، تصریح کرد: شهرستان صومعه سرا قطب تولید برنج ارقام پرمحصول در گیلان است؛ متاسفانه در حال حاضر بازار فروش برنج پرمحصول ضعیف است.
پادیان گفت: سال گذشته تفاوت قیمت برنج بومی با برنج پرمحصول ۱۰ تا ۲۰ درصد بود؛ این در حالیست که امسال این تفاوت قیمت ۴۰ درصد است.
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا تصریح کرد: انتظار می رود سیاست هایی اتخاذ شود تا مشکلات فروش بازار محصول کشاورزانی که برنج پرمحصول کاشتند، برطرف شود.
وی اغلب کشاورزان این شهرستان را خرده مالک دانست و گفت: شهرستان صومعه سرا ۲۸ هزار هکتار اراضی شالیزاریو ۲۹ هزار نفر برنجکار دارد.
انتهای پیام