احمدرضا طحانی در گفتوگو با ایسنا درباره تأمین آب شرب پایدار برای شهرستان خور و بیابانک، اظهار کرد: طبق وعده استاندار اصفهان تا ۳ سال آینده تأمین آب شرب پایدار برای این شهرستان مرتفع میشود منتها در حال حاضر باید مطالعات این طرح انجام شود. به هر حال کمبود آب داریم و به برخی نقاط با تانکر آبرسانی میکنیم و قرارگاه بسیج سازندگی و اداره آبفا در این بخش کمکهای زیادی کردهاند و برخی روستاها هم که آب آشامیدنی ندارند با تانکر مشکل را مرتفع میکنیم و به کشاورزانِ مزارعی که کمبود آب دارند نیز کمکهای لازم انجام میشود.
وی افزود: در کل به تأمین آب شرب پایدار نیاز داریم چراکه آب لولهکشی علاوه بر شوری، کم هم هست و کمبود داریم. مواردی که در سفر استاندار برای تأمین آب شرب پایدار مطرح شد بند به بند در حال پیگیری است و ماهیانه به این موارد رسیدگی میشود، اما مواردی که مدتدار است به مدیران استانی ابلاغ شده تا پیگیری بهتری انجام شود.
فرماندار خور و بیابانک گفت: مطالعات تأمین آب شرب پایدار باید در سامانه ستاد اطلاعرسانی شده تا موارد قانونی آن مرتفع و برای آن تأمین اعتبار و یا حداقل پیگیریهای تأمین اعتبار آن انجام شود. فراهم کردن مقدمات این طرح از اجرای آن کمی طولانیتر است و باید توجه داشته باشیم که پروژه تأمین آب پایدار، پروژهای ملی است که استاندار و نماینده مردم در مجلس باید از طریق موارد ملی پیگیریهای آن را انجام دهند تا اعتبار آن تأمین شود.
طحانی ادامه داد: برای مثال باید امسال در بودجه بحث مطالعاتِ طرح گنجانده شود تا از سال آینده موارد مطالعاتی آن آغاز شود. اینکه تا ۳ سال آینده موضوع تأمین آب شرب پایدار محقق شود مشروط بر این است که این پیگیریها به نتیجه برسد.
وی تصریح کرد: شهرستان خور و بیابانک بیش از ۳۰ روستا دارد که به برخی از این روستاها با تانکر آبرسانی میشود، اما بیشتر روستاها آب لولهکشی دارند.
فرماندار خور و بیابانک با بیان اینکه در حوزههای مختلف مطالبات زیادی داریم، اما مشکل اصلی شهرستان تأمین آب شرب پایدار است، گفت: چون با کمبود آب مواجه هستیم صنایع مختلف نیز دچار مشکل میشوند و در بخش مسکونی نیز مشکل رخ میدهد. بنابراین تا آب شرب پایدار وجود نداشته باشد در تمام بخشها و از جمله صنعت و اشتغال با مشکل مواجه میشویم و تأمین آب شرب پایدار در واقع یک کار زیربنایی است.
طحانی یادآور شد: اگر بخش خصوصی بخواهد در خور و بیابانک سرمایهگذاری کند وقتی وضعیت آب شهرستان را میبیند از سرمایهگذاری تا حد زیادی منصرف میشود. بسیاری از صنایع هستند که با آب کار میکنند. مجموعه صنعتی پتاسی که در شهر داریم اگر آب پایدار برای آن پیشبینی شود میتوانیم خیلی از فراوردهها را از پتاس بگیریم و اشتغالزایی مناسبی هم انجام دهیم.
وی افزود: با سفری که استاندار به شهرستان داشت با مشکلات شهرستان، مجموعه استان بهتر آشنا شد و بهتر محرومیت خور و بیابانک را درک کردند که در نتیجه مصوبات خوبی هم در این سفر داشتیم. مدیران استانی باید نگاه ویژهای به منطقه داشته باشند تا با دیدگاه مناسبِ استاندار، اتفاقات خوبی رقم بخورد.
فرماندار خور و بیابانک درباره شوری آب این شهرستان، گفت: برای رفع این مشکل آب شیرین کن داریم، اما مسیر آب شیرین کن در کوچهها است و شهروندان با ظرف آب آشامیدنی خود را از این طریق تأمین و آب شور را برای موارد دیگر مانند استحمام استفاده میکنند.
انتهای پیام