یک متخصص کودکان تشریح کرد:

علائم تب در کودکان

یک متخصص کودکان گفت: اگر نوزاد شما با کمتر از دو ماه سن تب دارد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

مژگان عزیزی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تب در نوزادان می‌تواند یکی‌از ترسناک‌ترین علائم برای والدین باشد، به‌ویژه هنگامی‌که تب بالا بوده و یا نوزاد تنها چند هفته از تولد نوزاد گذشته باشد.

وی با اشاره به این‌که تب یک بیماری نیست، بلکه یکی‌از علائم بیماری محسوب می‌شود، عنوان کرد: تب معمولاً به این معناست که بدن در حال مبارزه با بیماری است و سیستم ایمنی بدن در حال انجام کار است.

عزیزی افزود: اگر کودک شما تب دارد، در بیشتر موارد به این معناست که او احتمالاً به سرماخوردگی و یا عفونت ویروسی دیگری مبتلا شده است.

این متخصص کودکان بیان کرد: ذات‌الریه، عفونت ادراری، گوش و یا عفونتی جدی‌تر مانند عفونت باکتریایی خون یا مننژیت نیز ممکن است باعث تب شوند، هرچند این موارد در نوزادان کمتر دیده می‌شود.

وی در رابطه با سایر دلایل ایجاد تب در کودکان، عنوان کرد: واکنش به واکسیناسیون، گرم شدن بیش از حد بدن به علت پوشیدن لباس زیاد و گذراندن زمان زیاد خارج از خانه در محیط باز در هوای گرم نیز می‌تواند باعث بروز تب در کودکان شود.

عزیزی در رابطه با علائم تب در نوزادان، عنوان کرد: ممکن است رفتار کودک شما تغییر کند و بدخلق‌تر از حد معمول شود و کم‌خوابی، کم غذاخوردن، علاقه نداشتن به بازی و تحرک، فعالیت کمتر و حتی بی‌حالی و تشنج ازجمله علائم تب در کودکان است.

این متخصص کودکان عنوان کرد: دمای طبیعی کودک می‌تواند از حدود ۳۶ درجه تا ۳۷.۹ درجه سانتی‌گراد باشد، البته بیشتر پزشکان درجه حرارت مقعدی ۳۸ یا بالاتر را تب می‌دانند.

وی ادامه داد: اگر سن کودک زیر سه یا دو ماه است تب دارد، بی‌حال است و یا به شما عکس‌العمل نشان نمی‌دهد، در تنفس و یا غذاخوردن مشکل دارد، بسیار دمدمی‌مزاج، کلافه و ناآرام است، دانه‌ها و راش‌های ریز روی پوست دارد، علائم کمبود آب در بدن را نشان می‌دهد، مانند پوشک مرطوب، خشکی دهان، نبود اشک در زمان گریه، و یا قسمت‌های نرم و فرورفته روی سر و تشنج دارد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عزیزی افزود: ممکن است تشخیص اینکه نوزاد تازه‌ متولد شده ویروس ساده‌ای مانند سرماخوردگی دارد و یا عفونت جدی‌تری مانند عفونت ادراری، ذات‌الریه و یا مننژیت، برای پزشکان دشوار باشد، به همین دلیل است که پزشکان برای مشخص کردن علت تب نوزاد، گاهی اوقات آزمایش‌های خاصی مانند آزمایش خون و یا ادرار، و یا عکس‌برداری از قفسه سینه را انجام می‌دهند.

 انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401090603297
  • خبرنگار : 50310