به نقل از هلث، متخصصان تغذیه و محققان به این سوال که آیا مواد غذایی که مصرف میکنید، در میزان خطر ابتلا یا افزایش علائم افسردگی موثر است، پاسخ مثبت میدهند.
دیگانت دیو، مدیر سلامت روان در بیمارستان ال کامینو در مونتین ویو کالیفرنیا، اظهار کرد: رژیم غذایی ممکن است تاثیر قابل توجهی در پیشگیری و درمان افسردگی داشته باشد.
وی میگوید: افسردگی میتواند اشتها را افزایش یا کاهش دهد و مشخص شده که حالتهای خلقی منفی تمایل به غذاهای سرشار از قند، چربی و یا نمک را تحریک میکند اما مشکل این است که مصرف مکرر این غذاها با مواد مغذی اندک میتواند منجر به دریافت کمتر از حد توصیه شده مواد مغذی ضروری مغز مانند ویتامینهای B، روی، فولات و منیزیم شود. بدن شما به این مواد مغذی نیاز دارد تا در سطوح بهینه باقی بماند و به ساخت مواد شیمیایی مغز کمک کند زیرا مصرف این مواد باعث میشود احساس بهتری داشته باشید و کمتر افسرده شوید.
دیو میگوید: خوردن احساسی نیز میتواند به یک مشکل تبدیل شود. همچنین این رفتار میتواند منجر به احساس خجالت، انزجار و گناه بیشتر شود که فرد را افسردهتر میکند و نهایتا به یک چرخه معیوب منجر خواهد شد.
در حالی که رابطه علت و معلولی بین غذا و خلق و خو نسبتا ساده به نظر میرسد اما یک ارتباط پیچیده بین مغز و روده وجود دارد.
متخصصان تغذیه میگویند: نتایج مطالعات نشان داده میکروبیوتای روده، یعنی تعداد زیادی باکتری که داخل روده زندگی و به طرق مختلف به سلامت کلی کمک میکند، در افراد سالم به طور قابل توجهی با افراد افسرده متفاوت است.
غذاهایی که میخورید باکتریهای روده را تغذیه میکند و سویههای مختلف این میکروبها ترجیح میدهند چیزهای مختلفی بخورند. میکروبیوتای روده انسان از پنج نوع باکتری (باکتروئیدها، فیرمیکوتها، اکتینوباکترها، فوزوباکتریوتا و پروتئوباکتریا) تشکیل شده است.
بر اساس بررسی های انجام شده از موش و انسان، باکتروئیدها و فیرمیکوتها بیشترین تاثیر را در افسردگی دارد. علاوه بر این بدن شما به منابع کافی از یک دسته کامل از مواد مغذی برای کمک به توانایی خود در تولید انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین که گاهی اوقات به آن ماده شیمیایی احساس خوب نیز گفته میشود، نیاز دارد. انتقالدهندههای عصبی مواد شیمیایی است که پیامها را بین نورونها حمل میکند.
ایلین چاوز، دیگر محقق این بررسی، افزود: سروتونین یک انتقالدهنده عصبی است که به تنظیم خواب، اشتها، خلق و خو و مهار درد کمک میکند. این ماده عمدتا در دستگاه گوارش تولید میشود که با میلیونها سلول عصبی یا نورون پوشانده شده است.
اینکه نورونها چقدر خوب کار و سروتونین تولید میکند، تحت تاثیر میکروبیوم روده شماست که در باکتریهای خوب رشد میکند و اغلب در مکملهای پروبیوتیکی یافت میشود و هدفشان حمایت از سلامت روده است. این باکتری خوب به نوبه خود با غذاهای کامل که دارای فیبر بالا و سرشار از مواد مغذی است مانند سبزیجات برگدار، چربیهای سالم و غلات کامل رشد میکند.
نتایج بررسیها نشان داده اگر افسردگی دارید، آنچه میخورید ممکن است علائم را بهبود دهد یا بدتر کند.
میا سین، یک متخصص تغذیه، در این خصوص میگوید: رژیم غذایی غنی از غذاهای با کیفیت بالا که مواد مغذی قابل توجهی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها را فراهم میکند، ممکن است به تغذیه مغز و محافظت از آن در برابر رادیکالهای آزاد یا استرس اکسیداتیو کمک کند.
به طور کلی رژیم غذایی که برای پیشگیری و کاهش علائم توصیه میشود، شامل سبزی، میوه، غلات کامل، آجیل، روغن زیتون، ماهی و لبنیات کمچرب است. این نوع رژیم اغلب به عنوان رژیم غذایی مدیترانهای توصیف میشود. مطالعات نشان داده که خطر افسردگی در کسانی که این نوع رژیم را دارند، ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر است.
رژیمغذایی حاوی غذاهای کامل و تصفیه نشده با پروتئین، چربی سالم و فیبر به ثابت نگاه داشتن قند خون بعد از غذا کمک میکند که در خلق و خوی نیز موثر است.
انتهای پیام