حسین شواخی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سرشماری پاییزه در پناهگاه حیات وحش خارو کوه بزرگی شهرستانهای اردستان و نائین در دو روز انجام شد.
وی با بیان اینکه این سرشماری با حضور ۲۳ نفر در هفت اکیپ متشکل از کارشناسان محیط زیست، ماموران محیط بان، کوه نوردان و دوست داران محیط زیست انجام شد، افزود: با توجه به زمانی که برای سرشماری در اختیار داشتیم، با تلاش همراهان توانستیم حدود ۴۰ درصد از منطقه را سرشماری کنیم و بیش از ۴۵۰ راس از گونههای جبیر، قوچ و میش و کل و بز مشاهده مستقیم شد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست اردستان تصریح کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی که در مناطق حفاظ شده شهرستان و پناهگاه حیات وحش خارو وجود دارد تلاش کردیم با حمایتهای اداره کل استان و دوستداران حوزه محیط زیست کم آبی و کاهش علوفه تا حدود زیادی جبران شود. خوشبختانه با حفاظتهایی که توسط نیروهای محیط بان و یگانهای انتظامی شهرستان جهت جلوگیری از شکارهای غیرمجاز صورت گرفته جمعیت علف خواران تغییر چشم گیری نداشته است.
شواخی خاطرنشان کرد: پناهگاه حیات وحش خارو حدود ۳۲۶ هزار هکتار وسعت دارد و دارای انواع گونههای جبیر، کل و بز، قوچ و میش، زاغ بور، هوبره، کفتار، گرگ، کاراکال، گربه شنی و...است.
وی در خصوص صدور مجوزشکار پرنده در مناطق حفاظت شده شهرستان اردستان گفت: صدور مجوزشکار در مناطق حفاظت شده توسط اداره کل محیط زیست صادر میشود، ولی در سال جاری هنوز این اجازه صادر نشده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اردستان با بیان اینکه مطمئن هستیم در مناطق حفاظت شده اردستان پلنگ ایرانی وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه در فصل جفتگیری این حیوان وحشی قرار داریم در تلاشیم تا مستندات حضور پلنگ ایرانی را در مناطق حفاظت شده اردستان به ثبت برسانیم.
انتهای پیام