به گزارش ایسنا، آخرین روزهای آبان ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس جلسه علنی نداشتند و برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود رفتند اما با این حال باز هم خبرهای مهمی با توجه به مسائل روز از قول آنها مطرح شد که این خبر مروری بر مهمترین خبرهای این هفته مجلس شورای اسلامی است:
اولین خبر مهم این هفته به بررسی آخرین وضعیت «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» اختصاص داشت.
ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به کجا رسید؟، گفت: در آخرین پیگیری های صورت گرفته قرار شده تا جلسه مشترکی بین مجلس و دولت درباره طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت برگزار شود تا در مسیر اجرای این قانون با مشکل مالی مواجه نشویم.
وی همچنین بیان کرد: جزئیات این طرح چکش کاری شده و آخرین جلسه مهمی که پیرامون این طرح برگزار شد روز سهشنبه هفته گذشته با حضور رئیس مجلس بود که در این جلسه اعضای کمیسیون اجتماعی به رئیس مجلس تاکید داشتند که نمایندگان با ۱۶۰ امضا درخواست دارند که این طرح برای بررسی با اولویت در دستور کار مجلس قرار گیرد.
خبر مهم بعدی به اقدام پارلمان اروپا در رابطه با قطع ارتباط مستقیم با ایران مربوط می شد که نمایندگان مثلت سبز در این رابطه اظهارنظرهایی داشتند.
هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس هم در رابطه با اقدام اخیر پارلمان اروپا مبنی بر قطع ارتباطات و گفتگوهای مستقیم میان این نهاد اروپایی و ایران تاکید کرد: اروپایی ها حدود ۲۰ سال است که هر چه در توان داشتند برای فشار اقتصادی و نظامی به ایران به کار بستند، اما امروز به سراغ فشار حیثیتی رفته و قصد دارند وجهه ایران را در جامعه بین المللی تخریب کنند.
البته حسین نوشآبادی رییس فراکسیون دیپلماسی بین المللی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی هم قطع ارتباط پارلمان اروپا با جمهوری اسلامی ایران را یک اشتباه راهبردی و در راستای نگاه سلطهطلبانه و فشار حداکثری دانست.
همچنین ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه «قطعنامههای پارلمان اروپا الزام قانونی ندارد»، گفت: اقدام پارلمان اروپا در تعلیق تماس مستقیم با مجلس فرار رو به جلو است.
خبر بعدی در رابطه با اتفاقات اخیر در کشور و اغتشاشات و اعتراضات این روزها بود.
شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عدهای بدون درک مناسب از شرایط موجود چه تعمدا و چه سهوا، به ادامه اغتشاشات کمک کرده و با موضعگیری تند بیاساس به جای دعوت مردم به آرامش به اغتشاشگران کمک میکنند.
وی در واکنش به برخی موضعگیریها در شرایط فعلی اظهار کرد: در شرایطی که اوضاع کشور به سمت ناامنی میرود، هر حرفی میتواند به امنیت یا بیثباتی کشور کمک کند؛ اینها موضوعاتی است تحت عنوان «زبان کارشناسی» مطرح میشود. عدهای اظهاراتشان کارشناسی و متناسب با شرایط کشور نیست؛ آنها با حرفهایشان به ادامه ماجرا کمک میکنند.
«طرح مجلس برای دانشجویان هنجارشکن» نیز جز خبرهایی بود که در این هفته سر و صدای بسیاری به راه انداخت.
این هفته مطرح شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی تهیه کردهاند که در آن مجازاتهایی برای دانشجویان هنجارشکن از جمله ۱۰ سال ممنوعالخروجی پیشبینی شده است.
به گزارش ایسنا، در این طرح آمده که اگر دانشجویان در دانشگاهها هنجارشکنی، آشوب و بلوا، تخریب اموال، فحاشی و توهین به مقدسات در دانشگاهها انجام دهند و با هر اقدامی خللی در روند ماموریتهای آموزشی و پژوهشی ایجاد کنند، ضمن صدور احکام انضباطی برای آنها، محکوم به پرداخت کل هزینههای تحصیل در آن مقطع آموزشی میشوند. همچنین مجازات ممنوعالخروجی به مدت ۱۰ سال نیز پیش بینی شده است.
البته بعد از این خبر شیوا قاسمی پور عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت که طرح «حمایت از جامعه علمی و ارتقای انضباط محیطهای دانشگاهی» در دستورکار کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی وجود ندارد و اگر هم چنین موضوعی مطرح باشد با آن مخالفیم.
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها هم علت لغو قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی در مجلس را اینگونه بیان کرد: با توجه به کنار زدن بروکراسی پیچیده برای اتباع غیر ایرانی در طرح تاسیس سازمان ملی اقامات و از سوی دیگر بستری که برای کودک همسری در برخی از استان های مرزی ایجاد شده بود، لغو اجرای قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی در طرح تاسیس سازمان ملی اقامت پیش بینی شده است.
محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها هم درباره آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: این طرح مراحل نهایی را در کمیسیون طی می کند و به زودی در دستور کار صحن مجلس قرار خواهد گرفت.
پزشکیان نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی نیز راهحلِ مشکلات امروز را شنیدن اعتراضات و جلوگیری از تبدیل اعتراض به اغتشاش و برخورد عادلانه و صادقانه با مردم عنوان کرد و در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: کشور مال همه مردم است و به گروه یا جریان خاصی تعلق ندارد. ما باید اجازه دهیم کسانی که در این کشور زندگی میکنند، حق رشد و نمو داشته باشند و در آبادی و اصلاح جامعه کمک کنند.
نمایندگان اصفهان هم با توجه به بیانات اخیر رهبری در دیدار اخیرشان با مردم این استان، خواستار اقدام فوری برای رفع معضل کمآبی اصفهان شدند و در بیانیه ای تاکید کردند: مردم استان اصفهان پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب به جد از مسئولان دولتی و تمام دستاندرکاران میخواهند اقدام فوری برای عملیاتی شدن برنامههایی انجام دهند که منجر به رفع یا کاهش قابل ملاحظه کم آبی در این استان شود
احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم در این هفته گفت که قانون ترمیم حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری شامل اضافه کار نخواهد شد و تنها یک میلیون تومان به حقوق دریافتی کارکنان دولت در پایان هر ماه اضافه میشود.
وی تصریح کرد: در حکم کارگزینی برای محاسبه اضافه کار فرمول مشخصی وجود دارد. این فرمول بدین گونه است که جمع سه آیتم حق شغل و حق شاغل و فوقالعاده مدیریت، تقسیم بر ۱۷۶ میشود و عدد به دست آمده به عنوان یک ساعت اضافه کار محاسبه میشود. کارمند دولت تا سقف ۱۷۵ ساعت در ماه میتواند اضافه کار داشته باشد که محاسبه آن بر اساس این فرمول است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم شامگاه جمعه (۲۷ آبان ماه) با حضور در منزل شهید مدافع امنیت روحالله عجمیان که در روز ۱۲ آبان سال جاری به طرز دلخراشی توسط اغتشاشگران در کرج به شهادت رسیده بود، ضمن ابراز همدردی و عرض تسلیت به خانواده وی، از مقام شامخ این شهید والامقام تجلیل کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که همه ما و مردم مدیون شهدا بوده و هستیم، تاکید کرد: ما مسئولان بیش از دیگران مدیون شهدا و خانواده های آنان هستیم و این کار ما را در حل مشکلات مردم، مضاعف می کند.
انتهای پیام