به گزارش ایسنا، جواد اشرفی، چهارشنبه شب دوم آذر در جلسه توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: همسایگی افغانستان با سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: توسعه تجارت با افغانستان در گرو هماهنگی بین دستگاهها و وحدت رویه محقق میشود.
معاون اقتصادی استاندار در ادامه به چالشهای موجود در بحث صادرات با کشور افغانستان پرداخت و از پیگیری های دکتر کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در حوزه افغانستان برای رفع موانع موجود در مسیر توسعه تجارت دو کشور تشکر کرد.
اشرفی بر ضرورت ایجاد کنسولگری افغانستان در بیرجند تأکید کرد و ادامه داد: تجارت با کشور افغانستان به صورت ریال نیز از جمله راهکارهایی است که باید در زمینه توسعه تجارت مورد توجه قرار گیرد.
وی توسعه زیرساختها در مناطق مرزی را ضروری خواند و گفت: جاده ترانزیتی فراه از جمله زیرساختهایی است که در حال اجراست و سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی آن، اعتبارات ویژهای میطلبد و تأمین اعتبار جاده ماهیرود به فراه باید در اولویت برنامهها قرار گیرد.
معاون اقتصادی استاندار با تأکید بر اهمیت خرده فروشی در بازارچه های مرزی، تصریح کرد: خرده فروشی، ضمن این که در معیشت مرز نشینان مؤثر است، ماندگاری جمعیت را در مناطق مرزی به همراه دارد.
اشرفی، تعیین تکلیف تعهدات ارزی پیله وران استان را هم از مواردی عنوان کرد که باید مورد توجه دولت قرار گیرد.
وی تسریع در فرآیند اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر اینکه هر خانوار مرزنشین می تواند هر هفته ۴۰۰ دلار کالا وارد کند، را نیز خواستار شد.
معاون اقتصادی استاندار، خواستار تحقق و پیگیری مصوبه تعیین گمرک یزدان به عنوان چهارمین گمرک رسمی کشور با افغانستان در سطح ملی شد.
اشرفی با تشکر از پیگیریهای نماینده رئیس جمهور در این خصوص و به طور ویژه در جریان سفر هیئت افغانستانی به ایران، گفت: با تحقق این مصوبه که مطالبه دو کشور نیز می باشد، یزدان، بعد از دوغارون، ماهیرود و میلک، چهارمین گمرک رسمی افغانستان خواهد بود.
وی بر ضرورت انجام پیگیریهای لازم توسط سازمان توسعه تجارت ایران و دیگر حوزه های متولی در این زمینه نیز تأکید کرد.
انتهای پیام