عزمی برای راه‌اندازی "شهر سنگ" کرمانشاه نیست

از سال ۱۳۹۵ موضوع راه‌اندازی شهر سنگ در کرمانشاه مطرح شد. شهری که تمام واحدهای فعال در زمینه سنگ بری و فرآوری سنگ تزئینی در آن تجمیع شوند و هم محلی برای بازار داخل باشد و هم باراندازی برای صادرات به خارج از کشور.

قرار بود احداث شهر سنگ کرمانشاه که به پیشنهاد نظام مهندسی معدن استان مطرح شده بود، با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان پیگیری شود، اما آمد و رفت مدیران باعث شد این موضوع از آن زمان تاکنون به نتیجه نرسد.

این پیشنهاد با این پشتوانه مطرح شده بود که کرمانشاه قابلیت‌های فراوانی در زمینه سنگ تزئینی دارد، از جمله برآورد ذخیره ۴۵ میلیون تنی انواع سنگ تزئینی با استخراج سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار تن، شهرت سنگ هرسین و اسلام آبادغرب، کیفیت و مرغوبیت دولومیت و لایم‌استون کرمانشاه، وجود سنگ بری‌های متعدد در نقاط مختلف استان و ... .

حالا با گذشت بیش از شش سال به گفته عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه هیچ خبری از راه‌اندازی شهر سنگ کرمانشاه نیست و گویا عزم و اراده‌ای برای اجرای آن وجود ندارد.

مرتضی عزیزی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع ایجاد شهر سنگ در کرمانشاه در سال‌های گذشته به پیشنهاد نظام مهندسی معدن مطرح و پیگیری‌های فراوانی برای اجرای آن شد، خاطرنشان کرد: آمد و رفت مدیران باعث شد این پیشنهاد به سرانجام نرسد، در حالیکه ایجاد چنین شهرکی برای کرمانشاه بسیار ضروری است.

وی با بیان اینکه راه اندازی شهر سنگ در کرمانشاه هنوز هم توجیه اقتصادی دارد، افزود: این توجیه به چند دلیل است که مهمترین آن نزدیکی کرمانشاه به بازارهای صادراتی از جمله عراق و سوریه است. مخصوصا کشور سوریه که اکنون در شرایط بازسازی قرار دارد و می‌تواند بازار خوبی برای صادرات سنگ تزئینی کرمانشاه باشد.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه معتقد است، اگرچه شهر سنگ می‌تواند محلی برای تامین نیازهای داخل کشور هم باشد، اما ۶۰ تا ۷۰ درصد رویکرد آن صادراتی است، زیرا اکنون در بازارهای داخلی فروش چندان مناسب نیست.

عزیزی محل مناسب برای راه‌اندازی شهر سنگ را نیز در شهرستان کرمانشاه اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه احداث چنین شهرکی نیازمند استعلام از دستگاه‌های مختلف است، باید ابتدا چند محل برای راه‌اندازی آن پیشنهاد و در نهایت یک  نقطه جانماییِ نهایی شود.

وی با بیان اینکه شهر سنگ محلی مناسب برای تجمیع واحدهای سنگ بری است، تاکید کرد: چنانچه جابجایی این واحدها صورت گیرد، فرصت لازم برای ادغام واحدهای کوچک با تجهیزات قدیمی و تبدیل آنها به واحدهای بزرگ و پیشرفته تر فراهم خواهد شد.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن کرمانشاه اضافه کرد: شهرک سنگ می تواند به محلی برای تمام فعالیت‌های مرتبط با سنگ تزئینی تبدیل شده و حتی یک نمایشگاه دائمی برای معرفی توانمندی‌های کرمانشاه در این زمینه باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401090100029
  • خبرنگار : 50181