یک مدرس دانشگاه:

سلامت روان والدین مهم‌ترین عامل در رشد و پویایی فرزندان است

مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری گفت: اگر پدر و مادر از سلامت روان برخوردار باشند صبر و حوصله بیشتری دارند و این چیزی است که کودکان در تمامی رنج‌های سنی به آن نیاز دارند چراکه در این صورت والدین می‌توانند تعامل بیشتری با فرزندان خود داشته باشند.

زهرا عطایی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص تاثیر افسردگی و پرخاشگری والدین بر فرزندان، اظهار کرد: خانه امن‌ترین و تاثیرگذارترین محیطی است که فرزندان در آن رشد می‌کنند و در خانه نیز موضوعی که بیش از همه اهمیت دارد رفتار والدین و خلق و خوی آن‌ها است در این میان نیز مادر نسبت به پدر نقش پررنگ‌تری دارد.

این مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال ‌و بختیاری افزود: به میزانی که پدر و مادر شادتر باشند و روان سالم‌تری داشته باشند تربیت و رشد همه‌جانبه اعم از رشد جسمانی، روانی، کلامی، اجتماعی و... فرزندان آن‌ها نیز بهتر انجام می‌شود همچنین کودک می‌تواند پویایی لازم را پیدا کند.

وی با بیان اینکه کودکان بیشترین زمان خود را در منزل و کنار والدین سپری می‌کنند، ادامه داد: اگر پدر و مادر از سلامت روان برخوردار باشند صبر و حوصله بیشتری دارند و این چیزی است که کودکان در تمامی رنج‌های سنی به آن نیاز دارند چراکه در این صورت والدین می‌توانند تعامل بیشتری با فرزندان خود داشته باشند.

عطایی عنوان کرد: وجود اضطراب در افراد موجب می‌شود آن‌ها قادر به تجزیه تحلیل مسائل، شناخت موقعیت‌ها، درک شرایط کودک و... نباشند. همچنین این افراد حوصله لازم برای پاسخ دادن به پرسش‌های کودک خود را ندارند و نمی‌توانند زمانی را با فرزند خود سپری کرده و یا با کودک بازی کنند، درصورتی که رشد همه جانبه کودکان تحت تاثیر گفت‌وگوی کلامی و بازی آن‌ها با والدین قرار دارد.

این مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری اضافه کرد: افرادی که به بیماری افسردگی مبتلا هستند حتی برای انجام امور معمولی منزل همچون نظافت و یا پخت غذا با مشکل مواجه می‌شوند و درنتیجه به نظافت و نوع لباس پوشیدن فرزند خود نیز توجهی ندارند همچنین این افراد شاد نیستند و به سرعت عصبانی می‌شوند، در این شرایط اگر والدین درمورد وضعیت روحی خود صحبت نکنند اما همچنان کودکان با نگاه کردن به صورت و چشمان والدین به نداشتن انرژی مثبت و نبود شادی در وجود آن‌ها پی می‌برند.

وی با اشاره به شعر "افسرده دل، افسرده کند انجمنی را"، تصریح کرد: اگر پدر یا مادر افسرده باشند موجب دگرگونی فضای عاطفی منزل می‌شوند و همین امر بر روی خلق و خوی کودکان نیز تاثیرگذار است.

عطایی یادآور شد: انسان‌های افسرده قادر نیستند به آینده فکر کنند و توانایی زندگی و لذت بردن از زمان حال را نیز ندارند بلکه به صورت مداوم درحال اندیشیدن به مسائل ناراحت‌کننده گذشته هستند، افراد مضطرب نیز زمان حال را از دست می‌دهند و همواره درمورد آینده نگرانی دارند بنابراین ابتلای والدین به هر یک از بیماری‌های افسردگی و اضطراب موجب می‌شود آن‌ها در زمان حال زندگی نکنند درصورتی که کودکان در همین زمان به پدر و مادر خود نیاز دارند.

این مشاور کودک و مدرس دانشگاه در چهارمحال‌ و بختیاری بیان کرد: لازمه رشد و پویایی کودکان قرارگیری در یک محیط امن و ایمن است و در این صورت کودک می‌تواند خلاقیت خود را رشد دهد اما اگر چنین محیطی توسط والدین برای فرزندان ایجاد نشود آن‌ها فرصت پویایی و نشاط را از دست خواهند داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401082920060
  • خبرنگار : 50454