ماندانا زارع سهشنبه ۲۴ آبان به خبرنگاران گفت: تغییر سبک زندگی، تغییر الگوی صحیح تغذیه و عدم تحرک موجب شده آمار افزایش چاقی و اضافه وزن در بین افراد و به خصوص کودکان و نوجوانان روز به روز افزایش یابد. به طور کلی این تغییرات به معنای مصرف بیشتر انرژی، چربی، نمک و قند است.
وی با بیان اینکه نشانگر تغذیه کمک کننده و مشاور خوبی برای خرید محصول سالم است، گفت: برچسب محصولات یک راهنما برای شهروندان هنگام انتخاب و خرید موادغذایی است و مصرف کننده میتواند با توجه به آن، نوع غذا را متناسب با شرایط بدن خود انتخاب کند.
زارع اضافه کرد: نشانگر رنگی تغذیه ای درج شده بر روی لیبل محصولات خوراکی، حاوی آرم سازمان غذا و دارو به همراه یک جدول رنگی است که میزان انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس محصول مورد نظر را نشان میدهد.
وی افزود: این نشانگر برای شناسایی ویژگی هایی تغذیه ای بر روی محصول استاندارد نصب شده تا مصرف کننده با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی، انتخابی آگاهانه داشته باشد زیرا بسیاری از بیماریها نظیر دیابت ارتباط مستقیم با تغذیه دارد.
مدیر غذای علوم پزشکی جهرم خاطرنشان کرد که مصرف زیاد قند، نمک و چربیهای جامد عامل مهمی در افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، سکتههای مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای قلبی است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز گفت: نشانگرهای تغذیهای برای مقایسه یک محصول با محصول دیگر استفاه نمیشود بلکه هدف از درج آن مقایسه یک محصول با تولید متفاوت است.
سید مجتبی حسینی افزود: اولویت انتخاب با محصولی است که مناسب با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی مصرف کننده باشد. مصرف کننده میتواند با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیهای و مقادیر آنها بین دو ماده غذایی مثلاً دو بیسکویت، دو ماست و دو کیک، مناسب ترین را انتخاب کند.
وی افزود: رنگهای این نشانگرها با توجه به پنج عامل مهم تغذیه ای شامل میزان انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس انتخاب شده است.
حسینی خاطرنشان کرد: رنگ سبز، به معنی "کم" یا "اندک" است و مصرف کننده را به انتخاب مطمئنتر و سالمتر راهنمایی میکند. رنگ نارنجی، به معنی "متوسط " و رنگ قرمز به معنای وجود مقادیر زیاد از پنج ماده موثر در تغذیه است.
انتهای پیام