نماینده انجمن مطرح کرد:

تولیدکنندگان "یونولیت" مواد اولیه ندارند/ بیکاری 250 نفر در کرمانشاه

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان یونولیت (فوم‌های پلی استایرن انبساطی) کرمانشاه از کمبود مواد اولیه مورد نیاز این واحدها خبر داد که فعلا باعث بیکاری 250 نفر در کرمانشاه شده است.

بابک پناهی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به چالش‌های متعددی که تولیدکنندگان فوم‌های پلی استایرن انبساطی(معروف به یونولیت) با آن مواجه هستند، گفت: مهمترین مشکل کنونی نبود مواد اولیه است که از اواخر شهریور ماه با آن مواجه شدیم و نزدیک به دو ماه است ادامه دارد.

وی ادامه داد: نبود مواد اولیه باعث شده حدود 300 واحد در کل کشور و 17 واحد در استان کرمانشاه تعطیل شوند که این امر باعث بیکاری 250 نفر که به صورت مستقیم در واحدهای تولید یونولویت کرمانشاه فعالیت داشتند، شده است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان یونولیت کرمانشاه درباره دلیل کمبود مواد اولیه مورد نیاز واحدها خاطرنشان کرد: مواد اولیه ما از پتروشیمی‌هایی تامین می‌شود که خود آنها هم به یک ماده اولیه دیگر نیاز دارند که متاسفانه پتروشیمی مادری که در پارس جنوبی ماده اولیه اصلی را تامین می‌کنند به دلیل اورهال و مسائل فنی تعطیل شده و از همین رو ماده اولیه پتروشیمی‌های پایین دست و به تبع آن واحدهای تولیدی یونولیت دچار کمبود شدید شده است.

به گفته پناهی، پیگیری‌های صورت گرفته برای تامین مواد اولیه بی نتیجه بوده و هر بار اعلام می‌شود که این هفته پتروشیمی‌ها آغاز به کار می‌کنند، اما در نهایت خبری نیست.

وی نتیجه این شرایط را کمبود قابل توجه یونولیت در بازار دانست که قیمت آن را به حدود چهار برابر افزایش داده است.

فشار به واحدهای مجاز و دست باز واحدها زیرزمینی

موضوع دیگری که عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان یونولیت کرمانشاه به آن اشاره کرد سخت‌گیری‌ها درباره استاندارد یونولیت‌ها بود که باعث شده واحدهای مجاز که بر اساس استاندارد فعالیت می‌کنند دچار چالش شوند و فضا برای فعالیت واحدهای غیرمجاز و زیرزمینی فراهم شود.

پناهی با بیان اینکه ما بر اساس استاندارد اجباری 11108 ملزم به تولید بلوک‌های پلی استایرن با چگالی 12 کیلوگرم بر مترمکعب هستیم که خیلی الزام دست بالایی محسوب می‌شود، یادآور شد: متاسفانه برای این محصول که قیمت بالاتری دارد مشتری و متقاضی نیست و خریداران عمدتا سراغ محصولات غیراستاندارد که قیمت و البته چگالی و کیفیت پایین‌تری دارند، می‌روند.

وی اظهار کرد: متاسفانه بازار از این محصولات بی کیفیت اشباع شده و عمده آن نیز از کامیاران وارد کرمانشاه می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان یونولیت کرمانشاه معتقد است، این وضعیت باعث زیان و افت فروش واحدهای مجاز تولید یونولیت شده و به سود واحدهای غیرمجاز است، از همین رو باید فکری به حال تسهیل شرایط استاندارد یونولیت کرد.

وی از تبعات رواج یونولیت‌های غیراستاندارد در بازار هم یاد کرد و با بیان اینکه یونولیت‌ها سه کاربرد اصلی در صنعت ساختمان و به عنوان عایق و ضربه گیر دارند، تاکید کرد: استفاده از یونولیت‌های غیرمجاز در صنعت ساختمان پیامدهای خطرناکی دارد که مهمترین آن ناایمن بودن و ضعف ساختمان و عدم تطابق آن با آیین‌نامه‌های الزامات فنی ساختمان است و حتی جان کارگران را نیز حین ساخت و ساز به خطر می‌اندازد. از سوی دیگر این نوع فوم‌ها  قابل اشتعال هستند و سوختن آنها گاز سمی کشنده‌ای تولید می‌کند.

انتهای پییام

  • دوشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401082315589
  • خبرنگار : 50181