امیر لاهوتیان اظهار کرد: همچنین ۵۰ میلیارد تومان احداث و تکمیل کانالهای آبیاری عمومی ،۷۰ میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی قنوات ،۳۴ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آب و خاک در تشکلهای بخش کشاورزی ،۳۴ میلیارد تومان برای تجهیز و نوسازی اراضی و ۱۳ میلیارد تومان برای احداث راهها و دسترسی به مزارع و ۶۴ میلیارد تومان برای احداث شبکه آبیاری و زهکشی است .
وی تصریح کرد: از ۲۶۶هزار و ۵۶۱ هکتار اراضی آبی استان تاکنون ۱۶۱هزار و ۷۰۰ هکتار به سامانههای نوین مجهز شده است که سالیانه ۷۱۱میلیون متر مکعب صرفهجویی آب را در پی دارد و باعث افزایش راندمان آبیاری،کاهش مصرف سموم و افزایش محصول در واحد هکتار میشود.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۵هزار کیلومتر کانال آبیاری عمومی سنتی ۱۲۲۳ کیلومتر بهصورت سنگی ، بتنی و جدول پیش ساخته و خطوط انتقال اجرا شده است که راندمان انتقال آب از ۳۵ درصد به ۷۵ درصد و در خطوط انتقال به ۹۰ درصد افزایش یافته است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه از ۲۴۷۷ رشته قنات موجود استان ۹۶۲ رشته تا پایان سال ۱۴۰۰ بازسازی و نوسازی شده که باعث افزایش آب دهی قنوات شده است، افزود:
از ۴۶هزار هکتار اراضی مطالعه شده در تعاونیهای تولید استان ۱۵هزار و ۳۹۲ هکتار یکپارچهسازی شده که شامل (احداث راه دسترسی ،احداث کانالهای آبرسانی و خطوط انتقال ،سامانه نوین )است و باعث افزایش راندمان آبیاری افزایش تولید در واحد سطح و .... شده است.
بهگزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، لاهوتیان با اشاره به اینکه بهسازی راههای دسترسی به مزارع سبب افزایش طول عمر ماشین آلات می شود، گفت: از ۱۴هزار و ۳۸۷ کیلومتر راههای دسترسی به مزارع ۲۰۰۰ کیلومتر آن بهسازی شده که باعث شده نهادهها سریعتر به مزارع و تولید سریعتر به بازار فروش برسد.
انتهای پیام