اسماعیل فاتحیفر، روز جمعه، 20 آبان ماه، در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تبریز، اظهار کرد: در دو ماه اخیر حوادثی در کشور رخ داد که منجر به اغتشاشاتی در کشور شد که البته قبل از شروع سال تحصیلی این پیشبینی میشد که یک اتفاقاتی خواهد افتاد و فوت خانم امینی بهانه این کار شد.
وی افزود: تغییر دولت و مسوولان دلیلی بود که برخیها تلاش کنند که دولت را ناکارآمد نشان دهند و دست به اغتشاشات بزنند.
وی با تاکید بر اینکه تمام دانشجویان فرزندان خود ما هستند و ما تلاش داریم که هیچ آسیبی به آنها نرسد، گفت: تمام پرسنل دانشگاه بالاخص حراست دانشگاه که مظلومانه در حال فعالیت هستند که با گفتگو و تدبیر و تدوین دانشجویان را هدایت کنند.
وی ادامه داد: ما هیچ فردی از بیرون برای ایجاد تشنجات در دانشگاه نداشتیم و عملاً هیچ اتفاق خاصی در دانشگاه رخ نداد و اگر بیرون از دانشگاه دانشجویی کاری انجام داده باشد در حیطه وظایف نیروی انتظامی بود. البته دانشجویان استان آگاهتر از این حرفها بودند و عده قلیلی تحت تاثیر قرار گرفته بودند.
فاتحیفر در ادامه با بیان اینکه وضعیت رشته فنی و مهندسی تعریف چندانی ندارد، توضیح داد: برای مثال در سال ۸۹ تعداد ثبتنام کنندگان در کنکور سراسری، ۳۲۹ هزار نفر بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۴۲ هزار نفر رسید که این یک عدد تهدید است.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند ادامه داد: متاسفانه الان اکثر بچهها به رشته تجربی میروند و همه واقف هستند که در تجربی جز پزشکی، داروسازی و دندان پزشکی رشتههای دیگر پولساز و جذبه خاصی ندارد و بچهها سالیان سال برای قبولی در پزشکی پشت کنکور میمانند.
وی با تاکید بر اینکه الان به حدی رسیدهایم که صادرات در خدمات بهداشتی میتوان انجام داد، افزود: در رشتههای فنی و مهندسی ۲۴۰ هزار نفر صندلی برای رشته های فنی مهندسی وجود داشت که فقط ۱۴۰ هزار شرکت کننده بود که قطعا نصف این تعداد هم ثبت نام نخواهد کرد.
فاتحیفر ادامه داد: با این وضعیت عدم تمایل به رشتههای فنی مهندسی در سالهای آتی تکنسین و مهندس وارد کشور خواهیم کرد و این یک زنگ خطری است که به گوش میرسد؛ البته بنده حس میکنم که دستهای پنهان در این قضیه وجود دارد.
وی یادآور شد: از آنجایی که امنیت غذایی همانند امنیت دفاعی از اهمیت ویژه برخوردار است ولی الان اتفاقی افتاده که ورود به رشته کشاورزی بسیار کم شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی سهند همچنین در ادامه به معرفی و دستاوردهای دانشگاه صنعتی سهند اشاره کرد و گفت: این دانشگاه اولین دانشگاه صنعتی و مولود انقلاب است و تاکنون حدود ۱۲ هزار نفر متخصص به جامعه تحویل داده است.
وی افزود: در حال حاضر پنج هزار و ۳۰۰ نفر دانشجو در دانشگاه صنعتی سهند مشغول به تحصیل هستند و ۱۰ نفر از اساتید این دانشگاه جزو دانشمندان یک درصد جهان است.
فاتحیفر با بیان اینکه ۵۰ شرکت دانش بنیان و مرکز رشد در دانشگاه صنعتی سهند وجود دارد که برخی از آنها وارد بحث صادرات هم شدهاند، ادامه داد: جذب دانشجویان خارجی یکی دیگر از برنامههای دانشگاه است در راستای رسالت انقلاب اسلامی تلاش میشود تا دانشجویانی جذب شود که در آینده جزو سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقهای باشد.
انتهای پیام