شاید برایتان عجیب باشد اما اینجا مردم مرکز استان گلستان در فصل بهار و تابستان بیش از ۱۰ ساعت قطعی آب دارند و در برخی از نقاط شهر هم آب آشامیدنی با تانکر به دست مردم می رسد؛ مردم گرگان که دیگر از اقدام مسئولان قطع امید کردند امید داشتند پاییز آبی روی آتش بیآبیها بپاشد اما پاییز و بارش های باران هم نتوانست زخم کهنه بی آبی گرگانی ها را بهبود بخشد گرچه بارش رحمت الهی اندکی زمان قطعی ها را کاهش داد اما هماکنون نیز مردم از ساعت ۲۲ شب تا چهار صبح با قطعی آب دست به گریبانند.
متأسفانه تغییر اقلیم، بروز خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی در کنار حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی، سفرهها و منابع آبی استان گلستان را به مرز بحران رسانده و این بیآبی مردم مرکز استان و جمعیت حدود ۴۵۰ هزار نفری گرگان را هم بی ثمر نگذاشته است، در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد آب گرگان از منابع زیرزمینی تأمین شده و تنها پنج درصد آب شرب از طریق آبهای سطحی تأمین میشود.
بررسی های میدانی و گزارشات مردمی رسیده به ایسنا نشان می دهد قطعی آب شبانه علاوه بر منازل مسکونی در بیمارستان های سطح شهر هم وجود دارد و در حال حاضر بیمارستان پنج آذر گرگان از ساعت ۲۲ شب الی ۴ صبح آب با قطعی آب مواجه است و این مسئله پرسنل و کادر درمانی و بیماران را با چالش مواجه کرده است.
خشکسالیهای سالهای گذشته به یکباره جبران نمیشود/ کسری ۱۶ هزار مترمکعبی در تولید آب گرگان
غلامی_مدیر آب و فاضلاب شهر گرگان در این باره به ایسنا گفت: ابتدا از مردم شهرستان گرگان به خاطر تحمل کمبود آب در فصل تابستان تشکر می کنم، در حال حاضر با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش بارندگی ها تقریباً آب های سطحی و زیرزمینی وضعیت مطلوبی پیدا کرده و در شرایط فعلی چهار ساعت از زمانبدی قطعی آب شهر گرگان کمتر شده و امیدوارم با اقدامات انجام شده طی سالهای آینده مشکل تأمین آب مردم گرگان حل شود.
وی ادامه داد: متأسفانه خشکسالیهای چند سال اخیر، با یک بارندگی و کاهش دمای هوا جبران نمی شود و باید بارندگی ها تداوم پیدا کند تا کاهش آب های زیرزمینی جبران شود، مردم امیدوار نباشند که با چند بارندگی تمامی مشکلات مربوط به تأمین آب شرب و کشاورزی به یک باره حل شود.
مدیر آب و فاضلاب شهر گرگان، نیاز آبی شهرستان گرگان را حدود ۱۳۸ هزار مترمکعب در شبانه روز اعلام کرد و یادآور شد: در حال حاضر با تغییرات انجام شده در آب های سطحی و زیرزمینی ۱۲ هزار مترمکعب تولید آب داریم و با این اوصاف کسری تولید آب در گرگان ۱۶ هزار مترمکعب است.
غلامی با بیان اینکه نوع قطعی آب با قطعی گاز، برق یا تلفن متفاوت است، توضیح داد: براساس شرایط توپوگرافی و نوع آبرسانی برخی از شرایط قابل تغییر نیست، در حال حاضر میزان قطعی در سطح شهر گرگان چهار ساعت کاهش یافته از سویی دیگر افرادی که در منازل خود مخزن و پمپ آب دارند با مشکل کمتری مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه در شهر گرگان ۸۲۴ کیلومتر شبکه و بالغ بر ۷ هزار انشعاب آب وجود دارد، بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر وضعیت آبرسانی نسبت به مهر ماه مطلوبتر شده، مردم باید بدانند که در برخی از مناطق حفر چاه هم دیگر جواب نمی دهد.
شیرینسازی آب دریا یکی از راههای رفع مشکل کمآبی
مدیر آب و فاضلاب شهر گرگان با اشاره به اینکه هر چاهی که در درون زمین حفر می شود متوسط تولید یا استحصال آب در چاه های دیگر را کاهش می دهد، تصریح کرد: در سال ۹۰ متوسط آبدهی در چاه های ما ۱۹ لیتر بر ثانیه بوده که در حال حاضر این میزان با افزایش تعداد چاه ها از ۵۵ به ۹۰ حلقه، به ۱۳.۵ رسیده است و این مسئله حاکی از اُفت آبخوان ها و عدم امکان برداشت بیشتر آب از چاه ها است.
غلامی متذکر شد: به نظر می رسد برای تأمین آب باید به سراغ گزینه های بعدی اعم از استفاده از آب های سطحی، شیرین سازی آب دریا و غیره برویم تا مشکل آبرسانی در بخش های مختلف اعم از شرب، کشاورزی و غیره حل شود.
وی به قطعی آب در بیمارستان ۵ آذر گرگان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هر بیمارستانی که از لحاظ آبرسانی مشکل دارد در ساعت مختلف شبانه روز به ما گزارش می دهد و بیمارستان ۵ آذر با توجه به ظرفیت تانکرهای آبرسانی در میزان و تأمین آب نباید مشکلی داشته باشد، البته با توجه به زمانبندی، آب از ساعت ۲۲ الی ۴ صبح قطع است و بیمارستان می تواند در ساعات دیگر مخازن را از آب پُر کند تا در ساعت قطعی آب با مشکل مواجه نشود.
مدیر آب و فاضلاب شهر گرگان، تعداد انشعابات واگذار شده در سطح شهر گرگان را بالغ بر یک هزار و ۳۰۰ فقره اعلام کرد و افزود: بر اساس این آمار هر ساله ۱۵ هزار نفر به جمعیت شهر گرگان اضافه می شوند و با توجه به آن باید ۶۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبی گرگان اضافه شود، در حال حاضر استانداری گلستان راغب شده این موارد را بیشتر رصد کند تا از خدمات رسانی نامناسب در سطح شهر گرگان بکاهد.
انتهای پیام