میرزایی سهشنبه ۱۷ آبانماه در کارگروه توسعه صادرات استان همدان، با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی متقاضی سیر همدان هستند، اظهار کرد: ۳۰ درصد سیر همدان به صورت سنتی فرآوری میشود و زیرساختی در زمینه فرآوری و صادرات آن نداریم.
وی با بیان اینکه ۹۰ صنعت مرتبط با سیر در همدان مجوز دارد، تصریح کرد: مصرف کل این صنایع ۳۰۰۰ تن است در حالیکه باید به صورت تخصصی صنایع تبدیلی سیر ایجاد شود.
میرزایی با تأکید بر اینکه مشکل ما با احداث شهرک سیر حل میشد، ادامه داد: درخواست داریم مجوز اسلایس و پودر روغن گیری سیر به تعاونی سیرکاران همدان داده شود.
عضو تعاونی سیر و تولیدکننده سیر در همدان نیز با بیان اینکه سیر یک محصول استراتژیک برای کشور و استان است، گفت: سیر ارزآوری خوبی داشته و از طرفی محصول کمآببری است اما متأسفانه امسال برای صادرات آن هیچ حرکتی نشده و سیر روی دست کشاورزان مانده است.
مظاهری با بیان اینکه ۴۰ هزار تن سیر از ۳۰۰۰ هکتار از مزارع همدان برداشت میشود، افزود: سال های گذشته کشاورزان را تشویق به کشت سیر به عنوان محصولی کمآببر کردیم اما امسال کاری برای صادرات آن نشده و امروز از ما میخواهند محصولشان را خریداری کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۸۰۰۰ تن سیر استان به صورت تازهخوری مصرف میشود، یادآور شد: بعد از سه سال نتوانستیم شهرک سیر را در استان ایجاد کنیم.
مظاهری در پایان با اشاره به مشکلات صادرات، اظهار کرد: برای صادرات باید بستهبندی بهروز باشد اما هنوز به بستهبندی مناسب صادرات نرسیدهایم.
انتهای پیام