به گزارش ایسنا، مرکز نوآوری آمپر با همکاری ستاد نانو اقدام به برگزاری چالشی با عنوان "ساخت جاذب فعال جهت استفاده در مخازن ذخیرهسازی گاز طبیعی به روش جذبی" با هدف سنتز یک ماده جاذب جهت جذب گاز طبیعی در مخازن ANG کرده است.
سوختهای فسیلی مانند زغال سنگ و گازوئیل مهمترین منابع انرژی مورد استفاده هستند که بخش زیادی از انرژی مورد نیاز در جهان را تامین میکنند، ولی تجدیدناپذیر بودن این منابع، هزینه بالا و آلودگی زیادی که برای محیط زیست به همراه دارند، گاز طبیعی جایگاه ویژهای در این زمینه به خود اختصاص داده است و به طور گسترده در نیروگاهها، صنایع مختلف از جمله صنایع خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین استفاده از آن به عنوان سوخت خودروها در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است.
بر این اساس امروزه تکنولوژی ذخیرهسازی گاز به روش جذبی (ANG) و بهعنوان جایگزین (CNG)، دارای مزایای متعدد و کاربردهای مختلف صنعتی و غیر صنعتی به ویژه در ناوگان خودروهای دوگانه سوز است و در کشورهای مختلف جهان تجربه موفقی را به همراه داشته است؛ چرا که در این تکنولوژی، ذخیره سازی و استفاده مجدد گاز با عملیات جذب و واجذب سطحی انجام پذیر است و جاذب سطحی نقش تعیینکنندهای بر عهده داشته، به طوری که کربنهای فعال شده با هندسه مناسب و توزیع یکنواخت اندازه حفرهها با ابعاد نانو و مساحت سطح بالا، میبایست حداکثر ظرفیت جذب را ارائه کنند.
بنابراین افزایش ذخیره گاز در جاذبهای کربنی در فشار پایین، میتواند در راستای دستیابی به این تکنولوژی بسیار حائز اهمیت باشد و مخازن ذخیرهسازی به هر اندازه در هر قسمت از خودرو قرار گیرد.
از این رو در این چالش روش سنتز انتخاب شده باید قابلیت تعمیم داشته و مقیاس پذیر باشد و میزان جذب گاز باید به هدف تعیین شده توسط سازمان انرژی آمریکا نزدیک باشد و در دماهای مختلف میزان کمترین و بیشترین ظرفیت محاسبه شود. خروجی این چالش، طرحی است که بتواند روند مشخصی را برای تولید این محصول مطابق ملاحظات فنی ذکر شده در این راهنما را ارائه کند.
به نقل از ستاد نانو، متقاضیان برای شرکت در این چالش تا ۳۰ آبان ۱۴۰۱، مهلت دارند تا نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند و در این مرحله شرکتکنندگان میبایست طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت کنند.
نفر اول این رقابت مشمول دریافت ۳۰۰ میلیون ریال خواهد شد. ۱۰۰ میلیون ریال گرنت تولید نمونه محصول، ۱۰۰ میلیون ریال گرنت آزمایشگاهی، حمایت از توسعه و تجاریسازی محصول، به همرسانی فناوران برتر و متقاضی محصول و مشاوره به تیمهای برتر جهت اخذ مجوز دانشبنیان از دیگر جوایز این چالش به شمار میرود.
انتهای پیام