به گزارش ایسنا، سرهنگ گلمحمدزاده در نشست هماهنگی برنامههای گرامیداشت سالروز شکست حصر سوسنگرد بیان کرد: در بحث شکست حصر سوسنگرد نقش فرماندهان لشکر عاشورا در دفاع از سوسنگرد بسیار ارزشمند است. بیش از ۱۴۱شهید در این تقدیم انقلاب کردیم. در بحث شکست حصر سوسنگرد نقش فرماندهان لشکر عاشورا در دفاع از سوسنگرد بسیار ارزشمند است. امروز بحث همگرایی جزو کارهای اصلی نیروهای انقلاب و مردم است باید از دانش آموزان نیز دعوت شود انتظار داریم بحث تبیینی شرایط فعلی اتفاق بیفتد.
وی اظهار کرد: نباید بگذاریم نقش آذربایجان در شکست حصر سوسنگرد از یادها برود، یادمان شهدای سوسنگرد تا به حال تمام نشده است و باید در این زمینه اقدامات اجرایی به سرعت انجام شود تاجوانان و نوجوانان ما از این یادمان بازدید کنند.
به بهانه گرامیداشت سالروز شکست حصر سوسنگرد مروری داریم بر یکی از خاطرات رزمندگان آذربایجان در سوسنگرد.
*مروری بر زندگی و سبک فرماندهی شهید علی تجلایی
شهید علی تجلایی از فاتحان آذربایجانی سوسنگرد در گزارشی صحنههایی از محاصره این شهر را چنین توصیف میکند: «ناراحتی برادران از دیر رسیدن نیروهای کمکی بود. البته نه از اینکه به فیض شهادت نایل خواهند آمد، بلکه از اینکه چون پیشوایشان حسین (ع) در سنگرهای سوسنگرد غریب مانده بودند و غریبانه میجنگیدند. واقعاً مثل حسین (ع) در دل خود با خدای خود سخن میگفتند، آیا کسی هست ما را یاری دهد؟ چیزی که ما را ناراحت میکرد از دست دادن یارانمان بود؛ بهترین دوستانمان، بهترین برادرانمان در خون میغلتیدند.
دیگر جای سالمی در شهر نمانده، اکثر برادران زخمی یا شهید شدند. نیروهای عراقی که ضربه شدیدی خورده بودند، مثل دیوانهها تمام خانهها و خصوصاً ساختمانهای بلند را که میدانستند ما در آنها مستقر هستیم به توپ و تانک بستند. بچهها میگفتند دعا کنید شهر سقوط نکند تا ما در مقابل خدا، امت و اماممان شرمنده نشویم. شهر وضع عجیبی داشت. واقعاً میدان کربلا بود. در هر کوچه و خیابان خون پاکباختگان اسلام به چشم میخورد. شهر در آتش میسوخت. صدای ناله زخمیها از مسجد و خانهها در شهر میپیچید و به راستی نالههای آنها و دعای ملت مستضعف بود که باعث میشد خداوند به ما کمک کند.»
تنتهای پیام