یک مسئول:

مزارع دیم در ۷۰ درصد لرستان وجود دارد

مجری طرح جهش تولید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، گفت: در بالغ بر ۷۰ درصد استان مزارع دیم وجود دارد.

رفیعی، در کارگاه تعیین تاریخ کاشت محصولات پاییزه و اصلاح الگوی کشت که در روستای ده نوروز از توابع مرکز جهاد کشاورزی ده پیر برگزار شد، با مقایسه کشت مستقیم با گاو آهن برگردان‌دار، اظهار کرد: خاک مهم‌ترین منبع تولید است اگر خاک را شخم زده نشود بقایای گیاهی به تدریج پوسیده و به صورت کود در اختیار گیاه بعدی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: گاو آهن برگرداندار به دلیل بر هم زدن خاک، بقایای گیاهی که حاوی عناصر غذایی برای گیاه بعد هستند و به عنوان کود طبیعی عمل می‌کنند ولی ما آن‌ها را از بین می‌بریم و خاکمان تبدیل به خاکی برهنه می‌شود.

مجری طرح جهش تولید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی  و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: برهنه بودن خاک یعنی عاری بودن از مواد آلی و بقایای گیاهی که باعث می‌شود این خاک عناصر غذایی گاهی برای زراعت بعدی نداشته باشد و در صورت استفادده از کود شیمیایی که حاوی یک یا دوعنصر است، کمبود عناصر جبران نخواهد شد.

رفیعی با اشاره به این که ما خاک را هرسال شخم می زنیم و این خاک پر از هوا و سبکی شده و با شدت باران این خاک دچار فرسایش می‌شود افزود: در صورت وقوع سیلاب به جای آب، خاک پشت سدها جمع می‌شود.

وی گفت: در بالغ بر ۷۰ درصد استان مزارع دیم وجود دارد که در این مزارع بهترین راه برای اینکه اولاً رطوبت را حفظ کنیم جلوی فرسایش خاک را بگیریم ثانیاً خاک را حاصل خیز نگه داریم این‌است که بقایا را حفظ کنیم و گاو آهن برگردان‌دار مثل یک سم برای زمین‌های ما به خصوص اراضی دیم است لذا با دستگاه کشت مستقیم گیاه جدید را در زمین حاوی بقایای گیاهی می‌کاریم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401081510149
  • خبرنگار : 50310