محمد جواد عسکری چهارشنبه ۱۱ آبان ماه در نخستین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه که در مسجد تاریخی جامع این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: کشاورزی از مباحث جدی حوزه توسعه پایدار است و بستر توسعه در حوزه کشاورزی رقم میخورد. اگر برای مقوله امنیت غذایی به عنوان یکی از موضوعات مهم در حوزه کشاورزی جوامع بشری برنامه ریزی نشود آسیب خواهیم دید.
وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی اگر حمایت شود می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند، افزود: بخش کشاورزی با کمترین سرمایه گذاری سه برابر حوزه صنعتی بازدهی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیش از چهار میلیون بهره بردار دارد، گفت: کشاورزی بزرگترین بخش خصوصی در اقتصاد کشور است که ۲۵ درصد به اقتصاد کشور کمک میکند و ۴۵ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و منبع اشتغالزایی است، بر این اساس باید از همه ظرفیت ها و قابلیت ها برای توسعه کشاورزی بهره برداری کرد.
این نماینده مردم در خانه ملت گفت: مجلس برای تولید، صادرات و صنایع تبدیلی قوانین خوبی وضع کرده و تلاش شده که مسیر تولید، توسعه و ارزآوری هموار شود. در حوزه تقنینی طرح امنیت غذایی تبدیل به قانون شده است.
وی افزود: شورای قیمت گذاری یک حرکت رو به رشدی با کمک دولت و دستگاه های متولی انجام داده و توانسته مسیر اهمیت بخش کشاورزی را تسهیل و تولید کنندگان را با انگیزه کند. خرید تضمینی، صادرات محصولات کشاورزی با اقدامات شورای قیمت گذاری روند خوبی به خود گرفته است. شورای قیمت گذاری که شکل گرفت قیمت ها را عقلایی و منطقی کرده و انگیزه برای تولید کنندگان ایجاد میکند تا در حوزه صادرات صادرکنندگان بتوانند محصولات را با بازاریابی صحیح صادر کنند.
عسکری با بیان اینکه امروز ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت پیرامونی کشور علاقمند به محصولات کشاورزی ایران هستند، افزود انار به عنوان محصول ارزشمند در سبد میوه ای خانوار قرار گرفته و باید در اولین فرصت جلسه ای با حضور مسئولان استانی و ملی و باغداران برای رساندن انار به جایگاه واقعی و برطرف کردن موانع و ایرادات تولید این میوه برگزار شود تا صادرات و توسعه باغات و صنایع تبدیلی در قالب نقشه راه شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده محصول انار بالاست، اظهار کرد: در کمیسیون کشاورزی در راستای توسعه بخش کشاورزی ساختار پنجره واحد زمین برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی شکل گرفته تا سرمایه گذار در قالب تقاضا به دستگاه متولی مراجعه کرده و به مطالبه خود در حوزه واگذاری زمین جهت فعالیت در بخش کشاورزی بدون دغدغه دست یابد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ارزآوری محصولات کشاورزی و بطور خاص تولیدات باغی، گفت: اگر در حوزه سلامت جوامع بشری برای تولید غذای سالم و محصول سالم هزینه شود قطعا ۱۰ برابر هزینه درمان کاهش خواهد یافت.
وی گفت: در حوزه ظرفیت های دیگر برای استفاده بهینه از منابع آبی که جزو برنامه های جدی کمیسیون کشاورزی است سناریوی متناسب با خشکسالی طراحی شود تا بتوان سطح زیر کشت را با توجه به منابع آبی موجود توسعه داد.
عسکری با تاکید بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین با بکارگیری تمامی ظرفیت ها اظهار کرد: رشد فضای دانش بنیان در حوزه کشاورزی تنها چهار درصد است و باید این میزان افزایش یابد چرا که ۳۵ درصد اشتغال کشور مربوط به بخش کشاورزی است و باید از ظرفیت های دانشگاهی و داش بنیان برای توسعه فضای دانش بنیان در حوزه کشاورزی استفاده کرد.
انتهای پیام