مدیرکل میراث فرهنگی گلستان خبر داد:

تعریف ۴ مگاپروژه در حوزه گردشگری/ بافت تاریخی گرگان از مهجوریت خارج می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: در دوره جدید چهار پروژه آشوراده، بافت تاریخی گرگان، برج قابوس گنبدکاووس و دیوار دفاعی گرگان را تعریف کردیم و برای توسعه و رفع چالش‌های این پروژه‌ها ویژه تلاش خواهیم کرد.

محمد جواد ساوری امروز چهارشنبه ۱۱ آبان در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهار کرد:  رسانه‌ها بال پرواز استان هستند و انتظار می‌رود رسانه‌ها در راستای گسترده شدن سفره مردم استان عِرق بیشتری داشته باشند.

وی افزود: گلستان در ۲۵ سالی که از مازندران جدا شده دچار سوء‌مدیریت در داشته‌ها شده و از ظرفیت‌ها و داشته‌های استان به خوبی استفاده نشده و با اینکه به بلوغ ساختاری و تشکیلاتی در قالب استان رسیدیم اما در مدیریت داشته ها به بلوغ نرسیده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان تاکید کرد: با وجود آنکه گلستان جزو ۱۰ استان برتر در برخورداری از مواهب و ظرفیت‌های طبیعی است اما در بهره مندی از زیرساخت‌های توسعه جزو سه استان آخر است و این عدم توازن نشانه سوء پ‌مدیریت و عدم استفاده درست از ظرفیت‌های موجود است و متاسفانه این سوء‌مدیریت در سفره مردم خود را نشان داده است.

ساوری با بیان اینکه نگاه ما در سفره جدید خدمت به مردم، مدیریت داشته‌ها است، تصریح کرد: همین مکانی که امروز در آن قرار داریم عدم استفاده از کارکردهای آن حاکی از سوء مدیریت است و ما درصدد هستیم کاخ موزه گرگان را به کاخ تشریفات تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری در بخش برندسازی و بازاریابی مشکل داریم، متذکر شد: متاسفانه در گذشته همزمان ۱۰ پروژه را تبدیل به مگاپروژه کردیم و به همین دلیل نتوانستیم کار را پیش ببریم،‌ ما در دوره جدید سه الی چهار پروژه اعم از آشوراده، بافت تاریخی گرگان، برج قابوس گنبدکاووس و دیوار دفاعی گرگان را تعریف کرده و برای اجرای آن تلاش می کنیم البته این به معنای چشم‌پوشی از سایر حوزه‌ها نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با بیان اینکه تمرکززدایی یکی از سیاست‌های ما است، تاکید کرد: توزیع و توزین منابع در دولت سیزدهم باید بر مدار عدالت باشد و توسعه و امکانات باید به طور یکسان در نقاط مختلف استان لحاظ شود.

ساوری با بیان اینکه مدیران قبلی یا نخواستند و یا نتوانستند، گفت: شعار ما در دوره جدید "می‌خواهیم، می‌توانیم و می‌شود" است چراکه در  گام دوم انقلاب اسلامی فضا برای سوزاندن فرصت‌ها وجود ندارد گلستان تاکنون گل‌سِتان بوده و از این پس قرار است تبدیل به گلستان شود.

وی از جذب سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در جزیره آشوراده خبر داد و افزود: همین سرمایه‌گذار سال ۹۷ به گلستان مراجعه کرد اما به دلیل سنگ‌اندازی‌ها و بروکراسی‌ها از استان فرار کرد حال دوباره برای سرمایه‌گذاری در گلستان بدون نگاه انتفاع مالی پیشقدم شده است، متاسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد در گذشته سرمایه‌سوزی شکل گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان تاکید کرد: آشوراده یک مزیت نسبی استان گلستان در کشور و حتی در عرصه بین‌الملل محسوب می‌شود و باید شرایط را برای استفاده مطلوب از این شرایط ویژه فراهم کرد.

ساوری با اشاره به اینکه بافت تاریخی گرگان عرصه و حریم دارد اما متاسفانه حریم آن حفظ نشده است، تصریح کرد: برخی تناقض‌ها، تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها در بافت تاریخی گرگان دیده می‌شود که پسندیده نیست، در حالی که عده‌ای توانستند ساختمان چهارطبقه در بافت تاریخی گرگان احداث کنند عده‌ای دیگر حتی نتوانستند منزل فعلی خود را ترمیم کنند و این مسئله خود چالش اجتماعی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه برای بافت تاریخی گرگان برنامه مفصل داریم، گفت: متاسفانه آنطور که باید به بافت تاریخی گرگان توجه نشده و نتوانستیم این پهنه ۱۵۶ هکتاری را به مردم معرفی کنیم و وضعیت طوری است که بسیاری از مردم گرگان نیز از این ظرفیت بی‌اطلاع هستند، بنده به سبب این بی‌مهری صورت‌گرفته از طرف گذشتگان از مردم عذرخواهی می‌کنم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با بیان اینکه نهادهای مربوطه در حوزه بافت تاریخی گرگان کم‌کاری کردند، گفت: ما جلوی این کم‌کاری را می‌گیریم و بافت تاریخی گرگان را به مردم گلستان، کشور و حتی گردشگران خارجی معرفی خواهیم کرد.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401081107583
  • خبرنگار : 50491