حمید نجف در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رویکرد دولت در فعالسازی کارخانههای راکد و تعطیل شده اظهار کرد: احیای کارخانهها و بازگشت کارگران به کارخانهها را مثبت میدانم و معتقدم که به موازات فعالسازی مجدد این واحدها باید افراد توانمند را در آنها مستقر کنیم و نخبگان و کارآفرینان در اداره کارخانههای احیا شده به کار گرفته شوند.
وی با تاکید بر ریشهیابی و آسیبشنایی علل رکود کارخانهها و بنگاههای اقتصادی، گفت: یکی از مواردی که در احیای کارخانههای تعطیل و غیرفعال باید مدنظر قرار گیرد، شناسایی عوامل موثر در وضعیت آنهاست و باید ابتدا ارزیابی دقیقی از وضعیت کارخانه داشته باشیم.
این کارشناس حوزه کار افزود: فارغ از شناسایی علل رکود بنگاهها باید راهکارهای حمایتی متناسب با وضعیت و شرایط بنگاه و بسته به مشکلی که کارخانه دارد، پیش بینی شود. اگر مشکل ساختاری یا نبود مواد اولیه است با اصلاح ساختار و تامین مواد اولیه میتوان آن را برطرف کرد.
نجف ادامه داد: به طور معمول ۸۰ درصد کارخانهها از مشکل سوء مدیریت رنج میبرند و به همین منظور برای احیای چنین کارخانههایی باید افرادی که تجربه لازم برای اداره کارخانه را دارند به خدمت گرفته شوند.
وی تصریح کرد: معتقدم که موضوع احیای بنگاهها بیشتر در کارخانههای مشمول خصوصیسازی دیده میشود البته در شرکتهای دولتی و خصوصی و نیمه دولتی هم این مشکل وجود دارد و درباره کارخانهها و شرکتهای خصوصی دولت میتواند با همکاری وزارت کار و وزارت صمت موانع تولید را از پیش روی آنها بردارد.
این کارشناس حوزه کار درباره تشکیل کمیتههای رفع موانع تولید برای کمک به کارخانههای راکد، گفت: تشکیل این کمیتهها میتواند موثر باشد ولی تاکنون به نتیجه خاصی نرسیده است چون اساسا برای برداشتن موانع تولید باید از بروکراسیهای زائد و اداری خارج شویم و سرمایهگذاری در تولید اتفاق بیفتد که در این زمینه توفیق چندانی حاصل نشده است.
نجف در پایان با اشاره به فرسودگی دستگاهها و تجهیزات کارخانهها، گفت: بخشی از این فرسودگی متعلق به ۴۲ سال تحریم کشور بوده و بیشتر کارخانههای ما دچار فرسودگی قطعات و لوازم هستند اما یکی از اصول مدیریت این است که هر تهدید را به فرصت تبدیل کند، از این رو حضور افرد نخبه و کارآفرین در اداره مجموعههای تولیدی می تواند در این زمینه موثر باشد.
انتهای پیام