به گزارش ایسنا، خیرالدین عثمان زاده - رئیس مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری تاجیکستان، در نشست «۳۰ سال روابط ایران و تاجیکستان و دورنمای آن» با اشاره به مناسبات دو کشور اظهار کرد: طی 30 سال رهبران دو کشور تلاش کرده اند که زمینه برای گسترش همکاری دوجانبه فراهم شود. با استقلال تاجیکستان، جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که استقلال آن را به رسمیت شناخت و فرصتی برای دو کشور فراهم شد تا همکاریهایشان را در سالهای مختلف توسعه بخشند.
وی افزود: تاجیکستان در سالهای آغاز استقلال با مشکلات زیادی مواجه بود و مشکلات موجود در آن زمان منجر به جنگ شهروندی شد که برای حیثیت مردم و کشور سخت بود اما امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان توانست در مدت کوتاهی قانون اساسی را تصویب کرده و اصلاحات خوبی را انجام دهد.
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری تاجیکستان همچنین بیان کرد: روابط ایران و تاجیکستان پشتوانه فرهنگی دارد و این دو کشور در راستای هماهنگی در مسائل فرهنگی روابط خود را گسترش داده اند. تاجیکستان بر این باور است که گسترش هر چه بیشتر روابط دو کشور موجب توسعه در آسیای مرکزی خواهد شد و بر همین اساس طرفین تلاش دارند در جهت صلح و ثبات کشورهای منطقه گام بردارند.
عثمان زاده افزود: امنیت در منطقه آسیای مرکزی امروزه مورد تهدید قرار دارد. امروزه این سوال مطرح است که چرا نمی توان امنیت را تامین کرد؟ وزن قدرت های منطقه ای در محاسبات امنیتی و سیاسی چگونه است؟
وی گفت: باید در مسیر الگوی واحد همکاریهای منطقه ای حرکت کرد. تاجیکستان نیز تلاش می کند نقش سازنده ای را در حل و فصل مشکلات ایفا کند.
انتهای پیام