به گزارش ایسنا، علیرضا دلخوش در نشست «۳۰ سال روابط ایران و تاجیکستان و دورنمای آن» اظهار کرد: در سفری که آقای رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان داشت هفت سند یا یادداشت تفاهم، یک موافقت نامه و بیانیه مشترک به امضا رسید. حدود ۹ ماه پس از سفر وی، رئیس جمهور تاجیکستان به تهران سفر کرد که منجر به امضای ۱۷ سند همکاری بین دو کشور شد؛ بنابراین امضای ۲۵ سند همکاری در کمتر از یک سال نشان دهنده ظرفیت بالقوه دو کشور برای گسترش همکاریهاست.
وی افزود: رویکرد دولت سیزدهم اجرایی کردن اسناد است؛ در واقع بر این خواسته پافشاری می کنیم تا هر سندی که امضا می شود اجرایی هم بشود.
مدیر کل فرهنگی و سمنها در وزارت امور خارجه همچنین بیان کرد: این که در تمامی روابط دو کشور عنوان فرهنگی ذکر می شود دلیل دارد؛ یکی از دلایلش این است که اگر در روابط دو کشور فرهنگ و زیرساختهای فرهنگی مناسب نباشد، روابط سیاسی و اقتصادی نیز دوام نخواهد داشت و چه کشوری مستعدتر و با اولویتتر از تاجیکستان که وقتی با همتایان خود صحبت می کنیم بی نیاز از هر نوع ترجمه هستیم.
دلخوش ضمن بیان اینکه تحکیم همکاریها در راستای تعاملات منطقه ای از اولویت های کشور است، به مساله لغو روادید میان ایران و تاجیکستان نیز اشاره و اظهار کرد: زمانی که تعاملات میان دو کشور در ابعاد مختلف افزایش یابد، مساله لغو روادید میتواند در دستور کار قرار گیرد. البته لغو روادید در سه مولفه سیاسی، خدمت و عادی است؛ بنابراین زمانی پروسه لغو روادید اتفاق می افتد که میزان متنابهی از تعاملات اقتصادی یا ابعاد دیگر وجود داشته باشد تا این مساله در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات