آشنایی با رشته روانشناسی (گرایش‌ها، بازار کار و درآمد)

روانشناسی علمی است که در مورد رفتار انسان‌ها در ارتباط با محیط اطراف خود و تفاوت رفتارها می‌پردازد. هدف اصلی رشته روانشناسی بررسی وضعیت‌های انسان در مواجهه با موارد مختلفی است که در زندگی برای وی پیش می‌آید.

به گزارش ایسنا به نقل از کتابانه، روانشناسی در واقع علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی انسان است، به علت پیچیده‌تر شدن زندگی انسان هم نیاز به حضور افراد متخصص این رشته در جوامع، بسیار محسوس شده است. در ادامه به بررسی گرایشات این رشته پرطرفدار در مقاطع مختلف و بازار کار و میزان درآمد آن را بررسی خواهیم کرد.

مزایای رشته روانشناسی

روانشناس بودن مزایای زیادی دارد. وقتی شما در کاری که عاشقش هستید فعالیت می‌کنید، این فرصت را دارید که با مواجه با چالش‌های مختلف، چیزهای جدیدی کشف کنید، به افراد کمک کنید که رشد کنند و بیشتر در مورد خودشان اطلاعات بدست بیاورند. پس مزایای این رشته شامل موارد زیر می‌باشد:

1-فرصت کمک به دیگران: یکی از جذابیت‌های روانشناسی فرصت کمک به دیگران است. اگر از کار با مردم لذت می‌برید، این حرفه می‌تواند یک انتخاب عالی برای شما باشد. البته شغل روانشناسی در برخی مواقع ممکن است استرس‌زا باشد؛ اما بسیاری از روانشناسان از شغل خود بسیار راضی هستند.

2-می‌توانید بیزینس شخصی خود را اداره کنید: اگر از کار کردن برای دیگران خوشتان نمی‌آید و روحیه کارآفرینی دارید، روانشناسی دارای این خصوصیت است. چرا که می‌توانید با گرفتن مجوزهای لازم و راه‌اندازی یک مطب یا کلینیک روانشناسی، درآمد خوبی داشته باشید.

3-با طیف گسترده‌ای از مردم ملاقات می‌کنید: اگر از کار کردن با مردم و کمک به آنها برای دستیابی به توانایی‌های خودشان لذت می‌برید، روانشناسی گزینه خوبی برای شماست.

4- مواجه با چالش‌های جدید: روانشناس بودن متنوع و چالش‌برانگیز است. اگر از کارهای روتین و تکراری زود خسته می‌شوید و دوست دارید مدام با مسائل جدید روبرو شوید، این رشته می‎‌تواند تا همیشه برای شما جذاب بماند.

نکته قابل توجه در مورد این رشته نیز این است که اگر کسی بخواهد با کتاب‌های رشته روانشناسی را برای تحصیل انتخاب کند، باید آمادگی روحی برخورد با انواع و اقسام بیماران و همچنین توانایی روبرو شدن با چالش‌های جدید را داشته باشد؛ بنابراین پیش از ورود به این رشته، تمام جوانب را بسنجید.

گرایش‌های رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد

رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد، گرایشات متنوعی دارد که هر دانشجو با توجه به اهداف خود در هنگام اشتغال، می‌تواند به تحصیل در آن بپردازد؛ این گرایش‌ها در ادامه، نام برده شده است:

  • بالینی
  • عمومی
  • سنجش و اندازه‌گیری (روان سنجی)
  • روانشناسی صنعتی و سازمانی
  • روانشناسی اسلامی
  • روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
  • روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
  • بهداشت روان
  • روانشناسی تربیتی

شما دانشجویان عزیز می‌توانید برای خرید کتاب‌های ارشد روانشناسی، از آرشیو غنی کتابانه کمک بگیرید.

گرایش‌های رشته روانشناسی در مقطع دکتری

تحصیل در گرایش‌های ارشد روانشناسی در مقطع دکتری به دو بخش آموزش و پژوهش تقسیم می‌شود و معمولا این دوره چهار سال طول می‌کشد. از جمله گرایش‌های دوره دکتری می‌توان به روانشناسی بالینی، روانشناسی عمومی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده و روانشناسی جنسی، اشاره کرد.

تحصیل در این رشته‌ها می‌تواند افرادی را پرورش دهد که در خدمات روانشناسی در زمینه‌های مختلف فردی، اجتماعی، روابط زناشویی و خانوادگی به افراد جامعه ارائه دهند.

بازار کار و آینده شغلی رشته روانشناسی در ایران

 اگر بخواهیم بازارکار این رشته را بررسی کنیم باید به شما بگوییم بازار کار این رشته بستگی به شهری دارد که در آن سکونت دارید، زیرا در شهرهای کوچک هنوز هم افراد زیادی هستند که به روانشناسان اعتماد نمی‌کنند و از آن‌ها برای حل مشکلات خود استفاده نمی‌کنند.

اما در شهرهای بزرگ افراد معمولا تمایل به کمک گرفتن از روانشناسان دارند. بازار کار این رشته برای فارغ التحصیلان آن دارای مدرک کارشناسی متوسط است و معمولا این دانشجویان باید در حین تحصیل کارگاهای تخصصی را بگذارند تا مهارت عملی بیشتری را برای ارتباط با افراد پیدا کنند.

فارغ‌التحصیلان دارای مدرک کارشناسی می‌توانند در سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، شهرداری‌ها، کلینیک‌ها تخصصی، بیمارستان‌ها، مراکز توانبخشی، مراکز مشاوره، مدرسه‌ها و مهدکودک‌ها مشغول به کار شوند.

افراد با تجربه بیشتر می‌توانند به عنوان برنامه‌ریزی نیروی انسانی، مسئول منابع انسانی، مسئول تحقیق و توسعه منابع انسانی، مسئول آموزش و مسئول گزینش نیروها مشغول به کار شوند. برخی از فارغ‌التحصیلان که شرایط و سرمایه کافی را داشته باشند می‌توانند برای خود مطب یا کلینیک روانشناسی راه‌اندازی کنند.

میزان درآمد و حقوق رشته روانشناسان در ایران

بی‌شک یکی از مهمترین ملاک‌ها برای انتخاب هر رشته درآمد آن است. اما این موضوع کاملا وابسته به میزان تخصص و مهم‌تر از اون علاقه شما به این رشته می‌باشد.

بطور منطقی نمی‌توان عددی را برای درآمد یک روانشناس بیان کرد زیرا این حرفه دارای شاخه‌های متعددی است و هر کدام از فارغ‎التحصیلان در محیط‌های جداگانه کار می‌کنند و میزان درآمدهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال فردی که در استخدام آموزش پرورش باشد حقوق ثابتی، مطابق قانون مدیریت کشور، دریافت می‌کند؛ ولی فردی که در کلینیک‌های خصوصی یا شرکت‌های کار می‌کند حقوق بیشتری دریافت می‌کنند. افرادی که هم مطب دارند نیز نسبت به تعداد مشتریان درآمدشان تعیین می‌شود.

درآمد روانشناسی در کشورهای مختلف متفاوت است. شاید هنوز مراجعه به روانشناس در کشور ما خیلی جا نیفتاده باشد اما در سایر کشورها به وجود یک روانشناس در مراحل زندگی فردی و خانوادگی اهمیت زیادی می‌دهند به همین دلیل درآمد رشته روانشناسی در برخی کشورها بیشتر است.

ادامه تحصیل از روانشناسی به روانپزشکی

ادامه تحصیل از روانشناسی به روانپزشکی امکان پذیر نیست! افرادی که می‌توانند در رشته روانپزشکی تحصیل کنند، از همان ابتدا در کنکور پزشکی شرکت کرده‌اند و در تخصص روانپزشکی تحصیل کرده‌اند.

شما می‌توانید بعد از گرفتن ارشد روانشناسی کنکور دکترای این رشته را بدهید و به یک دکتر روانشناس تبدیل شوید؛ اما امکان ادامه تحصیل از روانشناسی به روانپزشکی وجود ندارد.

خرید کتاب‌های رشته روانشناسی از کتابانه

برای خرید انواع کتاب‌های روانشناسی دانشگاهی می‌توانید به فروشگاه اینترنتی کتابانه مراجعه کنید. خرید کتاب روانشناسی هیلگارد، کتاب خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک و سایر کتاب‌های این رشته، در صفحه «کتاب‌های رشته روانشناسی» فروشگاه کتابانه، موجود و قابل سفارش هستند.

در فروشگاه کتابانه، علاوه بر کتاب‌های دانشگاهی کمک درسی، کتاب‌های کودک و نوجوان، کمک درسی، زبان و انواع کتاب عمومی در دسترس شما هستند.

منبع: آشنایی با رشته روانشناسی

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401080905797
  • خبرنگار : 30188

برچسب‌ها