مهدی اسلامپناه، امروز امروز (۴ آبان) در جلسه شورای استاندارد استان زنجان، با اشاره به این صعود از رتبه ۷ به ۶ منطقه اظهار کرد: این رتبه با توجه به آمار هر ساله توسط شاخصهای مالکیت فکری دانشگاه کرنل ارسال میشود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در جایگاه ۵۳ جهانی مبتی بر شاخصهای درونداد و بروندادهها قرار دارد، افزود: شاخص جهانی نوآوری نگاهی به سیاستهای مؤثر نوآورانه برای توسعه دارد و راههای جدیدی که سیاستگذاران اقتصادهای نوظهور از طریق آنها قادر خواهند شد تا سطح نوآوری را در کشور خود ارتقا دهند و توسعه ملی را از طریق گسترش محیط نوآورانه و ساختن قدرتهای محلی در بخشهای سنتی بهبود دهند، نمایان میکند.
اسلامپناه با اشاره به اینکه در آثار خلاقانه برونداد دانش و فناوری و پیشرفتگی بازار در ۱۰ تا ۱۱ ماه ۲۰۲۰ رشد چشمگیری داشتیم، ادامه داد: در سنجههای خطای کسب و کار و قانونگذاری این فضا، رشدی نداشتیم و دچار تنزل هم شدهایم.
وی با بیان اشاره به ورود دولت سیزدهم در رابطه با رتبه استاندارد سازی کشور، اذعان کرد: در انتهای سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ ایران از رتبه ۲۶ به رتبه ۲۲ ارتقاپیدا کرد که میدانید در سازمان جهانی استاندارد ۱۶۷ کشور عضو هستند.
این مسئول با اشاره به شاخصهای ملی و بیناللملی استاندارد رابطه و ارتقای استانداردسازی و دانشبنیان، اضافه کرد: آثار سرمایه، نیروی کار، پیشرفت فنی و کلانی به عنوان مرحله رشد اقتصادی در این آمارها میبینیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به دو شاخص استانداردسازی و نوآوری، ابراز کرد: ارتقای جایگاه این سازمان از رتبه ۲۶ به ۲۲ در بین ۱۶۷ کشور عضو سازمان بینالمللی استاندارد یعنی اینکه گشایش اقتصادی اتفاق میافتد.
وی با اشاره به فعالیت انجام شده در شرکت ایرانترانسفوی زنجان، افزود: این واحد نمادی از خودباوری و توانستن است و انواع طرحهای توسعهای برای رفع نیاز کشور و منطقه را به رخ کشیده است و در این واحد، ترانسفورماتورهایی در حد بینالمللی تولید میشود که خوب و قابل رقابت با شرکتهای بزرگ اروپایی است.
وی افزود: علاوه بر نظارتهایی که طبق قانون موظف هستیم، در تولید کالا و ارائه خدمات مطلوب داشته باشیم، شهروندان میتوانند با ارائه گزارشهای خود، نقش مؤثری در این نظارتها داشته باشند.
این مسئول با اشاره به اینکه همه تلاش نظام استاندارد و تایید صلاحیت کشور نیز پافشاری بر اقدامات کیفی و مطالبه کیفیت موثر است تا ارتقای تولیدات داخلی رقم بخورد، بیان کرد: در نتیجه اعمال استانداردها امروز پنج خودروی ضعیف، پرعیب و غیرایمن از خط تولید خارج شده است.
این مسئول ابراز کرد: کشور ایران در ثبت علایم تجاری حلال رتبه را در بین ۱۳۲ کشور کسب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه در برابر قانون همگی موظف هستیم، تشریح کرد: سازمان ملی استاندارد ایران برای حمایت از تولید با هدف تولید باکیفیت و خدمات مطلوب به منظور جلب رضایتمندی عمومی مبتنی بر اعتماد از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
اسلامپناه با اشاره به اینکه ما با شعار استاندارد مردمی و رعایت حق مردم فعالیت میکنیم، ادامه داد: در فرایند استانداردسازی همه دستگاههای قوه مجریه موظف هستند مقررات فنی حوزه مربوطه خود را با رعایت استاندارد ملی و بینالمللی تدوین، اجرا و بر آن نظارت کنند و سازمان ملی استاندارد نیز نظارت استصوابی بر اجرای دقیق آن دارد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اهمیت استانداردسازی مسکن ملی و لزوم کسب مجوزهای لازم، اذعان کرد: باید مطابق قانون عمل کرد؛ اگر مسئول یا دستگاهی الزامات لازم را در نظر نگیرد ترک فعل انجام داده است و باید با آن برخورد شود.
این مسئول با بیان اینکه استاندارد مرجع رسمی و حاکمیتی است که سیاستگذاریهای آن مطابق با قانون است، تشریح کرد: تامین ایمنی، سلامت و امنیت مردم برعهده سازمان استاندارد است و نباید از خودمان قانون بگذاریم. ما در برابر قوانین درست که با سلامت و کیفیت مردم سرکار دارند، خلاف آنچه هست عمل کنیم.
وی ضمن انتقاد از کیفیت مسکنهای مهر و تاکید بر اخذ مجوز نظارت استاندارد بر کیفیت نهضت ملی مسکن، و اظهار کرد: این ظلم به مردم است؛ حقالناسی برگردن ما بوده؛ اینکه سازمان در تمام حوزهها نفت، گاز، صمت، خدمات و تمام زندگی مردم دخیل بوده و نشاندهنده اهمیت استانداردسازی است.
این مسئول با تاکید بر برخورد صریحانه با متخلفان و رعایت حقوق و رضایت مردم، ادامه داد: ما باید در راستای رضایت عمومی تلاش کنیم و مدیران باید با منش و الگوی انقلابی باشند.
اسلامپناه با تاکید بر اینکه زندگی باکیفیت حق مردم است، بیان کرد: در راستای استانداردسازی و به منظور رعایت کیفیت و سلامت، ۸ خودرو مطابق استاندارد در خط تولید است. همچنین ستاره هتلهای غیراستاندارد نیز در صورت بروز تخلف از آنها خواهیم گرفت. این مسئله ادای حقوق اجتماعی است.
در ادامه این جلسه،استاندار زنجان گفت: در حوزه نوآوری، اتفاقات خوبی دارد میافتد و تغییر رویکرد در مقابل تحریم و خودایستادگی وظیفه استاندارد را سنگینتر کرده است.
محسن افشارچی با بیان اینکه استاندارد بر زندگی بهتر ایرانیلن دخیل است، خاطرنشان کرد: هیچ دستگاهی به اندازه استاندارد در کیفیت، تولید داخل و خارجی و صادرات دخیل نبوده است.
انتهای پیام