محمد زاهدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به ریسک بالای تولید محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی در جبران خسارت کشاورزان اهمیت بالایی دارد، بر این اساس در سال گذشته در استان محصولات زراعی مختلف باغی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی افزود: در سال گذشته ۸۱ هزار هکتار محصولات زراعی (عمدتا گندم دیم و ابی) و ۳ هزار هکتار محصولات باغی در استان بیمه شده اند که متاسفانه تاکنون پرداخت غرامت ها به درستی انجام نشده و کشاورزان از این بابت ناراضی هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: هرچند بیمه اختیاری است اما با توجه به بالا بودن ریسک تولید محصول در ایران، سازمان تاکید زیادی بر بیمه دارد لذا صندوق بیمه باید حمایت بیشتری انجام دهد.
وی با بیان اینکه تعرفه بیمه اعلام شده به استان در سال جاری متناسب با غرامت پرداخت شده نیست گفت: کشاورز در ازای پرداخت حداقل ۲۰۰ هزار تومان حق بیمه در هر هکتار تا ۲ میلیون تومان غرامت دریافت می کند. نظر صندوق بیمه نیز بر این است که این غرامت تنها هزینه کشت را به کشاورز پرداخت می کند.
زاهدی با اشاره به اینکه استان در این خصوص در حال حاضر رتبه سوم را به خود اختصاص داده است اضافه کرد: درخواست استان بر بهبود روند پرداخت غرامت ها است تا کشاورز به این سمت حرکت کند.
وی با اشاره به اینکه امسال در استان ۲ هزار هکتار(عمدتا زراعت گندم دیم) بیمه انجام شده تاکید کرد: کشاورزان برای بیمه دیم به ازای هر هکتار ۱۹۱ هزار تومان پرداخت می کنند که ۵۰ هزار تومان آن نیز در طرح جهش تولید به کشاورز پرداخت می شود و در مقابل، ۲ میلیون تومان غرامت دریافت می کنند. در بخش گندم آبی کشاورزان از ۴۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در هکتار پرداخت می کنند و از ۸ میلیون و ۸۰۰ تا ۱۴ میلیون غرامت دریافت می کنند.
انتهایپیام