اوج خورشیدگرفتگی در گلستان چه ساعتی است؟/ روش‌های مشاهده ایمن

یک مدرس نجوم و صور فلکی آسمان، جزئیات نخستین خورشیدگرفتگی قرن پانزدهم در آسمان استان گلستان را تشریح کرد.

محمدحسن حاجی حسینی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وقوع پدیده خورشیدگرفتگی اظهار کرد: تقریباً بعد از ظهر امروز خورشیدگرفتگی جزئی در ایران دیده می‌شود، این خورشیدگرفتگی به صورت کامل در قطب شمال و منطقه سیبری دیده می‌شود اما رؤیت آن در کشورمان به صورت جزئی است.

وی با بیان اینکه استان گلستان در صورت مساعد بودن وضعیت جوی بهترین نقطه برای رؤیت خورشیدگرفتگی در ایران است، افزود: براساس پیش بینی‌ها مردم گلستان می‌توانند تقریباً از ساعت ۱۳ و ۴۰ دقیقه ظهر تا ساعت ۱۵ خورشیدگرفتگی را رؤیت کنند.

این مدرس نجوم و صور فلکی آسمان، اوج خورشیدگرفتگی را ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه الی ۱۵ عنوان کرد و متذکر شد: ایمنی در بحث خورشیدگرفتگی بسیار مهم است و به مردم توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان به صورت مستقیم به خورشید نگاه نکنند.

حاجی حسینی تأکید کرد: وقتی خورشید هنگام خورشیدگرفتگی کم نور می‌شود مردمک چشم ما اجازه ورود پرتوهای مضر خورشید که ما آنها را حس نمی‌کنیم را می‌دهد و متأسفانه حتی به دلیل ساختار نوع شبکیه چشم انسان احساس درد هم نمی‌کنیم؛ در واقع چشم انسان آسیب می‌بیند اما احساس درد نمی‌کند.

وی به راه‌های ایمن خورشیدگرفتگی اشاره کرد و گفت: افراد برای رؤیت خورشیدگرفتگی باید روزنه‌ای بر روزی کاغذ ایجاد کنند و  آن روزنه را کنار دیوار و یا روی زمین نگه دارند و وقتی تصویر خورشید بر روی زمین افتاد به صورت غیرمستقیم به تصویر آن نگاه کنند.

مدرس نجوم و صور فلکی آسمان اضافه کرد: همچنین علاقمندان می‌توانند از شیشه جوشکاری شماره ۱۴ و یا دو شیشه جوشکاری شماره هفت به هم چسبیده برای رصد خورشیدگرفتگی استفاده کنند البته استفاده از شیشه جوشکاری شماره 14 الزامی است و استفاده از سایر شماره‌ها ایمن نبوده و آسیب دائمی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا؛ خورشید گرفتگی و کسوف امروز(سه‌شنبه ۳ آبان ماه جاری) رخ می‌دهد و این رویداد در آسمان سراسر ایران قابل مشاهده است.

پدیده خورشیدگرفتگی به واسطه قرار گرفتن ماه در میان خورشید و زمین و افتادن سایه ماه بر روی زمین، رخ می‌دهد.

نماز آیات از نمازهای واجبی است که هنگام رخ‌ دادن برخی حوادث طبیعی مانند خورشیدگرفتگی، زلزله و ماه‌گرفتگی و ... واجب می‌شود و  به اتفاق نظر تمام فقها، در وجوب نماز آیات در خورشید گرفتگی و ماه‌گرفتگی فرقی بین خورشیدگرفتگی جزئی و کلی وجود ندارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401080301817
  • خبرنگار : 50491