پیمان حصادی شامگاه دوشنبه دوم آبان در سفر به فارس بیان کرد: با توجه به هزینههای تولید چغندرقند پاییزه، در مزارعی که عملکرد این محصول پایین تر از ۵۰ تن باشد تولید اقتصادی نیست بنابراین از کشت در مزارع با عملکردهای پایین تر جلوگیری شود.
او با بیان اینکه رعایت تاریخ کاشت در محصول چغندر قند پاییزه ضروری است، عنوان کرد: در صورت سپری شدن زمان مناسب برای کاشت به جای افزایش سطح زیر کشت، افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح می بایست در دستور کار باشد.
حصادی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و ۴۵۰ هزارتن چغندرقند پاییزه در کشور تولید شد، اظهار کرد: با احداث ظرفیتهای جدید صنعتی در سنوات آینده این تولید به پنج میلیون تن میرسد و گپ تولید شکر از چغندر پاییزه جبران میشود.
مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در کشت بهاره چغندرقند، افزایش عملکرد با اقدامات علمی و فنی دنبال میشود و به دنبال افزایش سطح زیرکشت نیستیم، اما در کشت پاییزه این محصول علاوه بر افزایش عملکرد برنامه توسعه کشت در مناطق جدید در دستور کار قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی فارس نیز بیان کرد: ما بعضا در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی فاصله سه تا چهار برابری داریم اما در بحث های آموزشی و ترویجی هنوز آن گونه که باید نتوانسته ایم از آنها استفاده کنیم.
مجتبی دهقانپوز با بیان اینکه کشاورز وقتی بداند کشت چغندر قند صرفه اقتصادی دارد نه تنها در برابر تغییر مقاومت نمی کند بلکه استفاده نیز میکند، اظهار کرد: چون کشاورز نمونه از صنف دیگر کشاورزان است حتما اعتماد بیشتری نیز خواهد داشت.
او با تاکید بر اینکه برای کشت چغندر قند پائیزه باید پس از بازنگری یک نسخه آموزشی و ترویجی جدید تهیه و تدوین شود، خاطرنشان کرد: با وجود رسانههای دیجیتال هنوز کتاب جایگاه خود را حفظ کرده است از این رو نسخه آموزشی و ترویجی ساده سازی شده باید تهیه و در اختیار کشاورزان و مدیران پهنه قرار گیرد.
به عقیده او؛ محققان ما دانشی دارند که قطعا می تواند اثرگذار باشد و تهیه نسخه مذکور میتواند منجر به افزایش نفوذ دانش در مزارع در سطح استان و ملی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با یادآوری اینکه در توسعه کشت چغندر قند پائیزه مدیران پهنه باید نوک پیکان باشند، بیان کرد: باید ارتباط مان را با بهره برداران قوی کنیم. قبول داریم که مشکلاتی در وسیله نقلیه وجود دارد اما با برنامه ریزی میتوان گامهای موثری برداشت و هر ساله ارتباط با کشاورزان را بهبود بخشید.
دهقان پور با اشاره به اینکه بر اساس برآوردها تولید ۵۰ تن چغندر قند پائیزه در هر هکتار حداقل میزان تولید اقتصادی این محصول است، اضافه کرد: بر اساس گزارش ها همه ی شهرستانهای فارس میزان تولید بالاتری را دارا هستند که نشان میدهد این استان از چه ظرفیت های خوبی برخوردار است.
او با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم وضعیت تولید چغندر قند پائیزه بهبود پیدا کند، افزود: با رویکرد حفظ منابع پایه به طور مشخص آب و با امید به بارشهای جوی مناسب می بایست بهرهوری در تولید و تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.
انتهای پیام