مقامات امنیتی اسرائیل: ترور تامر الکیلانی هرگز مانع گروه "عرین الاسود" نخواهد شد

برخی منابع عبری زبان تاکید کردند، ترور فرماندهان گروه عرین الاسود هرگز مانع ادامه فعالیت‌های این گروه نخواهد شد، بلکه می‌تواند موجب بزرگ شدن این گروه شده و آنها را برای عملیات‌های انتقام‌جویانه مصمم کند.

به گزارش ایسنا، شبکه عبری زبان "کان" به نقل از برخی مسؤولان دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، ترور تامر کیلانی، از رهبران گروه "عرین الاسود" در نابلس، اگرچه فعالیت این گروه را در نابلس دشوارتر خواهد کرد اما در گفتگوی اطلاعاتی که داشتیم، متوجه شدیم که این ترور هرگز مانع این گروه نخواهد شد و اعضای این گروه برای یک عملیات انتقام‌جویانه مصمم هستند.

این مقامات اسرائیلی در ادامه تاکید کردند: آنها مصمم هستند و از این هراسی ندارند که برای اجرای حمله‌ای انتقام‌جویانه کشته شوند.

همچنین این شبکه عبری زبان تاکید کرد، عملیات ترور کیلانی که انجام آن به اسرائیل نسبت داده می‌شود، به منزله تشدید سیاست دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی علیه موج عملیات‌های فلسطینی است و رژیم صهیونیستی در طول یک ماه گذشته به دستگاه‌های امنیتی فلسطینی اجازه داد علیه گروه عرین الاسود وارد عمل شوند.

طبق گزارش این شبکه اسرائیلی، دستگاه‌های امنیتی فلسطین در این مدت یک یا دو عملیات بازداشت انجام دادند و دستگاه امنیتی اسرائیل متوجه شد که تشکیلات قادر به مقابله با این گروه نیست.

همچنین این شبکه در ادامه به پیام این رژیم برای تشکیلات خودگردان اشاره کرد که در آن تاکید شده بود، "اگر بیدار نشوید و با گروه عرین الاسود مقابله نکنید، شرایط به همین شکل خواهد بود".

همچنین روزنامه عبری زبان "هاآرتص" رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) در مقاله‌ای به نگرانی‌ها از گسترده‌تر شدن گروه عرین الاسود و تبدیل شدن آن به یکی از معضلات اصلی نهادهای امنیتی این رژیم پرداخت و نوشت، ترور اعضای گروه عرین الاسود می‌تواند این گروه را بزرگ‌ کند.

در این گزارش به قلم یانیف کوبوفیتس، خبرنگار مسائل نظامی اسرائیل آمده است، نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل نگران اختلاف‌نظرها درباره چگونگی مقابله با گروه عرین الاسود بوده و نیز از این هراسان است که این گروه به دلیل ترورهایی که علیه اعضایش انجام می‌شود، گسترده‌تر شود.

این خبرنگار اسرائیلی در ادامه مقاله خود نوشت، در اسرائیل از پرداختن به ابعاد مختلف ترور تامر الکیلانی، یکی از اعضای اصلی سازمان عرین الاسود که با انفجار موتورسیکلتی در نابلس کشته شد، مخالفت می‌شود، این در حالی است که اعضای این سازمان، اسرائیل را مسؤول ترور می‌دانند و مدعی هستند که انفجار توسط یکی از ساکنان محلی انجام شده است.

همچنین او نوشت، اگر واقعا اسرائیل عامل ترور الکیلانی است، این اولین تروری است که نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل در طول ۲۰ سال اخیر در کرانه باختری اجرا کرده است.

در گزارش روزنامه هاآرتص آمده است، در چند ماه گذشته سازمان عرین الاسود که مسؤول تعداد زیادی از تیراندازی‌ها در منطقه نابلس است، به یکی از مشکلات اصلی نهادهای امنیتی اسرائیل و نیز تشکیلات خودگردان فلسطین تبدیل شده و این در حالی است که هدف اعلامی آن مقابله با سربازان ارتش اسرائیل هنگام ورودشان به شهر و یا هنگام تامین امنیت عبادت‌کنندگان یهودی در آرامگاه یوسف نبی است.

این مسؤول اسرائیلی در ادامه نوشت، تاکنون برخی از اعضای این سازمان با ورود نیروهای امنیتی به شهر برای بازداشت‌شان، در تیراندازی‌ها کشته شدند، عملیات روز گذشته که به اسرائیل نسبت داده می‌شود، از این جهت که به موافقت قبلی سطوح سیاسی نیاز دارد، عملیاتی استثنایی است.

همچنین در ادامه این گزارش آمده است، در نهاد امنیتی و نظامی رویکردهای مختلفی درباره شیوه برخورد با این سازمان وجود دارد. منابع امنیتی مختلف به تازگی نگرانی خود را از عملیات‌های ترور نیروهای آن در کرانه باختری ابراز و تاکید کردند، این ترورها می‌تواند موجب افزایش قدرت این گروه در کرانه باختری و اسطوره‌سازی از نیروهای آن شود که کشته خواهند شد. در مقابل برخی طرف‌ها در اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در چند ماه اخیر تاکید داشته‌اند، اسرائیل باید همانند آنچه در نوار غزه در حال وقوع است، از پهپادها برای ترور هوایی استفاده کند. تا جایی که حتی در برخی رسانه‌ها اعلام شد که ارتش رژیم صهیونیستی استفاده از پهپادها در برخی فعالیت‌های امنیتی رخ داده در کرانه باختری را بررسی کرد، به عنوان مثال اواخر ماه گذشته میلادی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داد، در عملیاتی در جنین که در آن چهار فلسطینی کشته شدند، ارتش اسرائیل تنها یک قدم با استفاده از پهپادهایی برای ترور هوایی فاصله داشت. با این حال برخی منابع امنیتی مدعی شدند که تاکنون این موضوع مورد تایید سطح سیاسی قرار نگرفته است.

این منابع افزودند، در مذاکرات امنیتی که در هفته‌های اخیر پشت درهای بسته انجام شد، مسائل حقوقی –در قوانین بین‌المللی- وجود دارد که انجام ترور را در کرانه باختری بر خلاف شرایط نوار غزه دشوار می‌کند. همچنین منابع یاد شده اظهار کردند، این نگرانی وجود دارد که استفاده از پهپادها در مناطق پرجمعیت کرانه باختری موجب زخمی شدن غیرنظامیان بی‌دفاع شود.

همچنین در ادامه این گزارش آمده است، بحث دیگری که در نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل وجود دارد، بررسی ادامه ممنوعیت خروج فلسطینی‌ها از نابلس است، ارتش اسرائیل ۱۲ اکتبر جاری خروجی‌های شهر را مسدود کرد و طبق بررسی‌های امنیتی در حال حاضر تنها از سه نقطه امکان ورود به شهر و خروج از آن وجود دارد.  

این مسؤول اسرائیلی در ادامه نوشت، ممنوعیت خروج از شهر بر اساس این ارزیابی ارتش اسرائیل انجام شد که بیشتر عاملان تیراندازی‌های هفته گذشته کرانه باختری پس از تیراندازی از شهر خارج شده و فرار کردند. اما در حال حاضر مسؤولان نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل نگران هستند ادامه ممنوعیت خروج از شهر باعث بروز ناامیدی در میان ساکنان شهر شود و آنها را به مقابله با سربازان اسرائیلی برای لغو این ممنوعیت سوق دهد.

همچنین آنها از این هراس دارند که چنین درگیری‌هایی می‌تواند به تمامی نقاط کرانه باختری کشیده شود، به همین دلیل آنها برای کمک به دستگاه‌های امنیتی فلسطین جهت کنترل مجدد آنها بر شهر تلاش می‌کنند.

علاوه بر این، مسؤولان امنیتی و نظامی اسرائیل گفتند دستگاه‌های امنیتی فلسطین احتمالا تنها با هدف قرار دادن تعداد بیشتری از اعضای این سازمان و با تضعیف عرین الاسود بتواند کنترل شهر را دوباره به دست بگیرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲ آبان ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401080201305
  • خبرنگار : 71496