دکتر محمدمهدی مجذوبی چهارشنبه ۲۷ مهرماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: آب تالوار از نظر آرسنیک، بالاتر از حد استاندارد بود. در آبهایی که آرسنیک بالایی دارد، فعالیت و اقداماتی انجام میشود تا به حد استاندارد برسد و استاندارد ما منطبق بر استاندارد جهانی بهداشت است.
مجذوبی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی براساس دستورالعمل هیات دولت، تاییدکننده نهایی است. آب وقتی به پشت سد رسید، اقدامات نسبت به تصفیه کامل متفاوت است به طوریکه همکاران ما توانستند این فلز سنگین را به حد استاندارد برسانند و آبی که در شبکه همدان توزیع شده، براساس استاندارد ملی است.
وی خاطرنشان کرد: مدتی که دچار کمبود آب شدیم، دستگاههای مختلفی تلاش کردند تا مشکلات مردم را به حداقل برسانند و وظیفه دانشگاه این بود تا تمام تانکرهای توزیع آب را از نظر سلامت بررسی کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: از ۱۵ مردادماه تا ۲۵ مهرماه بیش از ۶۰۰۰ مورد کلرسنجی و کدورت سنجی شبکه آب شهری، ۶۵۰ مورد نمونه میکروبی شبکه شهری، ۵۴۰۰ مورد کلرسنجی تانکر سیار و ۲۶۱ مورد نمونه میکروبی انجام شده است در ضمن در این مدت ۷۰ کارشناس بهداشت محیط در زمینه تامین و توزیع آب شرب سالم فعال بودند.
آنفلوآنزا از کرونا پیشی گرفت
وی با اشاره به اینکه در دو هفته اخیر موارد عفونتهای تنفسی شیب افزایشی تندی به ویژه در گروه سنی کودکان در سطح استان داشته است، توضیح داد: در حال حاضر با شیوع اپیدمی آنفلوآنزا مواجه هستیم به طوریکه در ابتدا موارد مراجعه سرپایی در کودکان افزایش پیدا میکند، بعد موارد مراجعه سرپایی در افراد بالغ، مرحله بعد تعداد مراجعان بستری و سپس وضعیت حادی به وجود میآید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه الان در شرایطی هستیم که آنفلوآنزا، کووید و ویروسهای فصلی را باهم داریم، مطرح کرد: به ازای هر چهار مورد آنفلوآنزا یک مورد کووید وجود دارد به طوریکه موارد سرپایی به اورژانس بیمارستانها با علائم تنفسی ماه گذشته روزانه ۴۷۴ نفر بوده اما اکنون به ۱۲۷۰ مورد رسیده و غلبه با آنفلوآنزاست.
مجذوبی خاطرنشان کرد: در بحث پیشگیری این بیماری شست و شوی دست و استفاده از ماسک باید انجام شود و حضور در تجمعات باید به حداقل برسد.
وی تاکید کرد: افرادیکه علائم تنفسی مشکوک به کووید دارند حداقل تا دو هفته نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند در ضمن واکسن آنفلوآنزا موجود است و الزامی برای تزریق همه وجود ندارد اما افراد شاغل در بخش خدمات بهداشتی و درمانی، بیماران نقص ایمنی، افرادیکه چاقی مفرط دارند، خانمهای باردار و سالمندان بالای ۶۵ سال، لازم است واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ویروس آنفلوآنزا طی یک ماه به پیک میرسد و پس از آن به فاز پایدار و سیر نزولی خواهیم رسید، مطرح کرد: در بخش کودکان موارد بستری افزایش داشته و در حال حاضر ۵۴ مورد بستری داریم در حالیکه شهریورماه این آمار ۱۶ مورد بود همچنین در مناطق ما همه گیری از اواسط تا اواخر آبان بود اما الان زودتر با همه گیری مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا در اوایل شهریورماه است، گفت: از نظر دارو برای آنفلوآنزا مشکلی نداریم. اسلتامیویر داروی بیمارستانی است و لازم نیست برای همه بیماران تجویز شود بلکه اولویت مصرف برای بیماران قلبی، ریوی و نقص ایمنی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: طرح دارویار از سه ماه پیش اجرا شد و قیمت داروها افزایش پیدا کرد البته سهم پرداخت بیمار اضافه نشد و این مسئله باعث شد خیلی کمبودها که پیشبینی شده، مشاهده نشود.
مجذوبی با اشاره به کمبود دارو در بخش روانپزشکی، مطرح کرد: محدودیتی در داروهای روانپزشکی و شربت آنتی بیوتیک کودکان وجود دارد اما در حوزه سرم کمبود محسوسی نداشتیم. بیمارستانهای استان دچار مشکل نشدند و براساس آخرین خروجی برآوردها، تا یک ماه آینده مشکل دارو حل خواهد شد.
وی ادامه داد: از ابتدای همین هفته، ۶۰۰۰ شربت آنتیبیوتیک در سطح استان توزیع شده و وضعیت بهتر شده است. به شدت پیگیر هستیم تا سهم داروهای استان را افزایش دهیم و در بحث کلان خط تولیدها، تا یک ماه آینده شرایط بهتر خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با نظارت نسبت به احتکار داروها نیز بیان کرد: بازرسی به شدت افزایش پیدا کرده و از حوزه بازرسی دانشگاه کمک میگیریم. از طریق سامانه ۱۹۰ گزارشات حوزه دارو را دریافت میکنیم و پاسخگوی سوالات این حوزه هستیم.
انتهای پیام