آرامشی از جنس «بومادران»

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی، گفت: بومادران گیاهی علفی آرامش‌بخش است که از دیرباز مورد استفاده بوده است.

مژده زارعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بومادران یک گیاه علفی چند ساله با طبع گرم و خشک است که در اوایل بهار به صورت خودرو در دشت‌ها، کنار جاده‌ها و نواحی کوهستانی رشد می‌کند.

وی ادامه داد: گل‌های این گیاه معمولاً در طبیعت به رنگ سفید یا زرد یافت می‌شود، این گیاه از زمان‌های بسیار قدیم به دلیل دارا بودن خواص درمانی خود بسیار شناخته شده است.

زارعی با اشاره به این‌که از دوران باستان برای درمان سرماخوردگی و تب از چای بومادران استفاده شده است، افزود: این گیاه منافذ و عروق خونی را باز می‌کند، بنابراین در دفع سموم بدن از طریق تعریق مؤثر است، التهاب را از بین می‌برد و خاصیت آنتی بیوتیکی آن عفونت ناشی از بیماری سرماخوردگی را از بین می‌برد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی، بیان کرد: توصیه می‌شود به منظور کاهش سرفه، عطسه و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی، از ترکیب چای بومادران و نعنا استفاده شود.

وی با اشاره به این‌که مصرف گیاه بومادران تأثیر مستقیمی بر کاهش هورمون‌های استرس‌زا دارد، عنوان کرد: این گیاه دارای اثرات مشابه داروی دیازپام است و به درمان استرس و اضطراب کمک می‌کند، علاوه بر این مصرف بومادران به دلیل خواص آرام بخشی که دارد برای درمان بی‌خوابی بسیار مفید و سودمند بوده و افراد می‌توانند برای درمان بی‌خوابی، هر شب قبل از خواب یک فنجان چای بومادران بنوشند.

زارعی با بیان این‌که گیاه بومادران به تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی و صفرا کمک می‌کند، ادامه داد: این گیاه می‌تواند روند گوارشی را سرعت بخشد و خطر ابتلاء به مشکلات مربوط به سیستم گوارش مانند یبوست، نفخ معده و اسهال را کاهش دهد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: علاوه بر این اگر از سندروم روده تحریک پذیر رنج می‌برید، چای بومادران می‌تواند به بهبود علائم این بیماری کمک کند، شواهد علمی نیز تأثیر مثبت بومادران را در پیشگیری و درمان زخم معده نشان داده است.

وی با اشاره به این‌که نتایج مطالعات نشان می‌دهد استفاده منظم از گیاه بومادران می‌تواند به تنظیم فشار خون کمک کند و خطر ابتلاء به سکته قلبی، سکته مغزی، آترواسکلروز و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد، تصریح کرد: نتایج یک مطالعات ثابت کرده که مصرف چای بومادران، مانع ورود کلسیم به عروق خونی شده و به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۲ مهر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401072211535
  • خبرنگار : 50310