به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این ابتکارعمل از سوی دولت ورشو در میانه افزایش هدف قرار گرفتن سازههای شهری در اوکراین مطرح شده است.
پولستات نیوز با اشاره به اظهارات معاون وزیر کشور و دولت لهستان گزارش کرد: بازرسی از ۶۲ هزار پناهگاه توسط ایستگاههای آتشنشانی منطقهای در حال انجام است. این بازبینی و بازرسیها برای این منظور صورت میگیرد که دولت متوجه شود کدامیک از آنها تجهیز و قابل استفاده است. اگر پناهگاهی مناسب نباشد اقداماتی برای فهرست بندی آن صورت میگیرد.
اگرچه این ابتکارعمل در زمانی مطرح شده که درگیریها در اوکراین در حال افزایش است، اما معاون وزیر کشور دولت ورشو تاکید کرده که لهستانیها در معرض خطر نیستند.
وی ادامه داد: ما عضو ناتو و بخشی از اتحادیه اروپا هستیم. اگرچه قویا از اوکراین حمایت میکنیم اما در این جنگ شرکت نداریم و لهستان یک کشور امن است. ما برای سناریوهای تاریکتر آماده میشویم. ما به این مساله متعهد هستیم و برای آن زمان آماده میشویم اگرچه احتمال کمی برای این سناریوها وجود دارد.
معاون وزیر کشور لهستان همچنین اعلام کرد، تکمیل ارزیابی پناهگاهها در کشور حدود دو ماه طول میکشد. ارزیابی این پناهگاهها در سطح کشور از قبل برنامه ریزی شده بود و این یک تصادف بود که این اقدام در همان روزی گزارش شود که روسیه حملات هوایی را به اهداف زیرساختی در کییف و سایر شهرهای بزرگ اوکراین انجام داد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه گفته بود این حملات در تلافی "حمله تروریستی" اوکراین به پل استراتژیک کریمه انجام شد.
این مقام دولتی ورشو همچنین در پاسخ به اینکه چرا فهرست بندی پناهگاهها بیش از هفت ماه پس از شروع جنگ اوکراین انجام میشود، گفت: دولت لهستان چیزهایی را که از زمان جنگ سرد فراموش شده بود، مرتب میکند.
ورشو در میانه درگیری در اوکراین یکی از منتقدان اصلی ضد روسی در ناتو است و حتی خواستار تحریمهای شدیدتر علیه مسکو و استقرار تسلیحات اتمی آمریکا در لهستان است.
گزارش شده که ۶۲ هزار پناهگاه در لهستان با هم ظرفیت پذیرش ۱.۳ میلیون نفر را دارد که معادل تنها ۳.۴ درصد جمعیت این کشور میشود. برخی از مناطق مانند استان "لهستان بزرگ" اصلا چنین پناهگاههایی ندارند. وزارت کشور لهستان در ژوئن سال جاری میلادی پیشنهاد کرده بود که مردم باید در گاراژها و زیرزمینهای خود پناه بگیرند.
از طرفی دولت لهستان در هشداری برای شهروندانش اعلام کرد که لهستانیها، بلاروس را با وسایل نقلیه در دسترسی تجاری و خصوصی ترک کنند. هشدار مشابهی ماه گذشته میلادی برای شهروندان لهستانی ساکن روسیه منتشر شد.
این هشدار در حالی منتشر شده که درگیریها در اوکراین و روسیه شدت گرفته و مسکو به سایتهای زیرساختی و شهری اوکراین حمله کرده است.
در این میان، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس روز دوشنبه مدعی شد که فکر میکند اوکراین به دنبال برنامه ریزی برای حمله به کشورش است و اظهار داشت که اربابان کییف در غرب آنها را به انجام اقدامات تحریک آمیز تشویق میکنند.
وی در واکنش به این اقدامات ۱۵ هزار سرباز را در مرز با اوکراین مستقر کرده و به رئیس جمهوری اوکراین و "سایر دیوانهها" گفته که اگر بخواهند بلایی را که سر پل کریمه آوردند، در بلاروس تکرار کنند، با پیامدهای جدی روبرو میشوند.
انتهای پیام